Jump to content

Guggolj az alakodért!

2018. 02. 08. 19:00

Ha változtatni szeretnénk külsőnkön, akkor teszünk azért. A fodrász és kozmetikus munkája is sokat segíthet, de ha nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, akkor az étrenddel és a mozgással is hozzájárulhatunk a súlycsökkentéshez, testformáláshoz.

A hölgyek legtöbbjének a hasán kívül a combja és a popsija szokta a legnagyobb gondot jelenteni. Ezek azok a kritikus testtájaink, amelyek közül egyik, másik, vagy mindegyik olyan, amin lenne mit fejleszteni. Ha az alsó rész az, ami nem tetsző rajtunk, akkor tenni kell annak alakításáért. Mit szoktak ajánlani azok számára, akik fogyni szeretnének a fenekükről és a combjukról? Természetesen a guggolást.

Ha segítséget kérünk személyi edzőtől, és a leghőbb vágyunk az alsó fertály formálása, akkor mindenféle eszközt és gépet tud ajánlani, amelyek segítségével változtatni lehet azon. Ám még a kondigépek ellenére is az egyik legjobb láb- és popsiformáló a guggolás.

A guggolás alapvetően izomerősítő gyakorlat, amelyet ha megfelelően végzünk, akkor feszes, kerek popsit és arányos combizmokat kapunk. Guggolni egyszerű, ez tény, de ha azt az alakformáláshoz kívánjuk alkalmazni, akkor annak helyes technikájával kell dolgozni. Ez azt jelenti, hogy álljunk vállszélességű terpeszállásba. A lábfejeink kifele nézzenek, és a tekintetünket messzire irányítsuk, vagyis ne lefelé nézzünk, hanem előre. Amikor guggolásba ereszkedünk, akkor a fenekünket toljuk hátra, a hátunkkal enyhén előre dőlünk. A tartásra figyelni kell, a gerincünk egyenes, a vállak leeresztve és a sarkunk a földet érinti. Feszítsük meg a far- és a hasizmot, majd nyújtsuk ki a lábakat, és jöhet a következő lábhajlítás. Ha a guggolást jól végezzük, akkor érezni kell, hogy melegszenek az izmok a combban és a fenékben is.

A guggolás nagyon hatékony edzésforma, amelyet ráadásul otthon is el lehet végezni. Az alsótest fejlesztéséhez a legjobb módszer tehát ez. A guggolás sokféle sportágban megjelenik. Ha sokat guggolunk, akkor azzal megelőzhetjük a sportolás során elszenvedhető ízületi sérüléseket is. A guggolás ezenkívül hat a stabilizáló izmokra, amely miatt az egyensúlyérzékünk is jobb lehet, de még mozgékonyabbá is válhatunk. A legjobb ebben a mozgásban, hogy az izmokat minden irányból megdolgoztatja. Az egyértelmű, hogy a guggolás kihat a comb és a farizomra, de még a törzs izmait is erősíti.

A guggolással kalóriát égetünk el, ez bizonyos, azonban ennek a mozgásnak nem az a lényege, hogy súlyt veszítsünk. Aki tehát fogyni szeretne és guggol, az ne számítson nagy eredményekre. Azt azonban megelőzi, hogy az alsótesten lerakódjon a zsír, feszesíteni lehet az izomzatot.

A guggolással fel lehet pörgetni az anyagcserénket, valamint fejleszti a keringésirendszert is. Ha a felsőtest gyakorlatait ötvözöd a guggolással, akkor ténylegesen megmozgathatod egész testedet.

Oroszországban pedig éppen erre a mozgásra ösztökélik a metrón utazókat. Van ugyanis egy olyan jegyautomata, amelynek érzékelőjére ráállva az utas akkor utazhat ingyen, ha harminc guggolást megállás nélkül elvégez. Az elhízó társadalom és a bliccelők elleni ötlet hatékony lehet.

(Forrás: marmalade.hu | popsugar.com, physiolounge.co.uk/képek | youtube.com/videó)