Jump to content

Van megoldás a narancsbőr ellen!

2018. 02. 05. 12:15

A legtöbb háztartásban megtalálható a narancsbőr elleni  "csodaszer",  a kávézacc. A feleslegessé vált zaccot ne dobd ki, ugyanis igazi varázsszerként működik, segít megszabadulni a zavaró narancsbőrtől.

A kávé számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, amiről az emberek nagy része, csak keveset tud. Többek között, karcsúsító és gyorsító hatású, koffein tartalma serkenti a mikrokeringést, fokozza a sejtek anyagcseréjét és segíti a méregtelenítést.

Nem csak a kávé, a kakaó is elismerten hatásos a narancsbőr kezelésére, teobromin tartalma ugyanis gátolja a zsír felgyülemlését a szövetek között, és serkenti a zsírégetést. Többféle csodakencét is készíthetünk kávézaccból, melyek segítenek a bőr feszességének megtartásában, valamint felveszik a harcot a nem kívánatos narancsbőrrel.

Hogyan használjuk a narancsbőr kezelésére?

Mézes, olívás keverék

A finomra őrölt kávézaccot (kb. 3 csészényit), keverjük össze 2 csepp olívaolajjal és egy kanál mézzel, majd kenjük a problémás területekre és masszírozzuk a bőrbe alaposan néhány percig. Hagyjuk bőrünkön 10-15 percig, majd ezután nedves törölközővel töröljük át.

Joghurtos kávézaccos keverék

Keverjünk össze 2 evőkanál kávézaccot 2 kanál joghurttal, és masszírozzuk a bőrbe, hagyjuk állni 5-10 percig, majd langyos vízzel öblítsük le.

Sós-kakaós kávézaccos krém

Keverjük össze a kakaót, a kávézaccot és a sót, majd adjunk hozzá annyi vizet hogy jól kenhető, (ne túl híg) krémet kapjunk, ha ez kész, csepegtessünk bele 2 csepp citrus és 2 csepp boróka olajat. Kenjük a krémet a combokra, fenékre, hasra, felkarra. A hatást elősegíti, ha a bemasszírozás után, becsavarjuk a problémás bőrfelületet folpakkal, s hagyjuk hatni a pakolást legalább fél óráig, majd öblítsük le váltott (hideg-meleg vizes) zuhannyal.

Nem csak krémet, és keveréket, de szappant is készíthetünk kávézaccból. Ha nem rendelkezünk szappankészítő felszereléssel elég felmelegíteni egy kész szappant és alaposan összekeverni a kávézaccal, ezután hagyjuk újra megszilárdulni. Kiválóan alkalmazható bőrradírként, és segít orvosolni a problémás bőrfelületeket.hhoz, hogy ezek a pakolások elérjék a hatásukat, érdemes hetente legalább kétszer alkalmazni.

Mindemellett nem árt az életmódváltás sem, ugyanis a narancsbőr eltüntethető egészséges táplálkozással, megfelelő folyadékbevitellel és nem utolsósorban rengeteg sporttal. A krémekkel kiegészítve tartós és tökéletes eredményt érhetünk el.

(Forrás: marmalade.hu l Kép: pixabay.com)