Jump to content

Lassítsd bőröd öregedését, természetes módszerekkel!

2018. 01. 19. 11:21

A kor előrehaladtával arcbőrünk megereszkedik, ráncosodik, ez egy teljesen természetes folyamat, azonban sokan komoly problémaként élik meg, és nehezen alkalmazkodnak a változásokhoz.

Számtalan olcsó és hatékony házi praktika áll rendelkezésünkre, arcbőrünk fiatalságának megőrzése érdekében. Elég ha körbenézünk konyhánkban, bizonyára találunk természetes csodaszert.

Kamilla-tea

A kamilla virága remek gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő, különféle gyulladások, csípések, allergiás elváltozások ellenszere. Mindezek mellett a táskás szemekre is kiválóan alkalmazható. Készítsünk kamillateát szárított kamillából, majd hűtsük le, ha kihűlt mártogassunk bele vattakorongot és pihentessük a szemhéjunkon 15-20 percig. Rövid idő után látható lesz az eredménye.

Aloe vera

Az Aloe Vera egy igazi csodanövény, remek gyógyszernek bizonyul égés, vágás, csípés, különféle bőrproblémák esetén. A benne található zselés, kocsonyás anyag, nem csak a bőr egészségéért, de a fiatalságának megőrzéséért is felel. Készíts belőle pakolást, egy pohár natúrjoghurt, 2tk, zabliszt, és egy adag reszelt uborkát keverj össze az aloe kocsonyás belsejével, majd 15-20 percig pihentesd arcodon a pakolást.

Tojás

Nem csak a süteményeknél és a rántottában vesszük hasznát, de a tojás a szem környéki ráncok ellen is kiváló. A tojás fehérjében és sárgájában is megtalálhatóak az öregedést lassító anyagok, így bátran használhatóak szépségápolásra. A tojásfehérje esszenciális aminosavban gazdag, így nem csak a bőrnek, de a hajunk és csontjaink egészségéért is felel. A tojás kiváló vitaminforrás, megtalálhatóak benne az A-,B-,E-,D-vitaminok is egyaránt. A-vitamin tartalmának köszönhetően a tojás antioxidáns, vagyis segít megóvni testünket a szabadgyökök károsító hatásától. Megőrzi a bőr szépségét, fiatalságát, rugalmasságát. Kollagéntartalma miatt, az arc és a mellkas területét is célszerű ápolni vele, így fiatalos dekoltázst eredményez.

Hideg

Végül,de nem utolsó sorban a hideg is jótékonyan hathat bőrünkre, ugyanis a hideg összehúzza, frissíti a fáradt bőrt, jótékonyan hat bőrpír és pattanások ellen. Ha hirtelen gyors megoldásra van szükséged célszerű vagy egy jégkockát vagy egy hűtött kanalat az arcod problémás részeihez érinteni.

(Forrás: marmalade.hu l Kép: pixabay.com)