Jump to content

Szaladnak a szemek? Jól indul a nap

2018. 01. 16. 17:00

Amikor stílusosan, elegánsan kell megjelennünk valahol, akkor legtöbbünk ruhát vagy szoknyát húz magára, és ami ilyenkor általában elmaradhatatlan, az a harisnya vagy combfix. Kényes darabunk, ami könnyen úgy gondolhatja magát, hogy felszalad.

A harisnya egyet jelenthet a napi öltözék egy darabjával. Bizony léteznek olyan munkahelyek, ahol előírás a szoknya viselése, és azt is megszabhatják, hogy csakis harisnyás lábakkal jelenhet meg a nő a munkahelyén. Ha nem is követelik meg tőlünk a szoknyát, ruhát, harisnyát, azért még dönthetünk úgy, hogy megmutatjuk lábainkat. A harisnyanadrág azonban nem egy tartós darab. Vannak olyanok, akik számára minden harisnyaviselés egyet jelent azzal, hogy használat után az mehet is a szemetesbe. Bármennyire is vigyázunk rá, beleakadhat a körmünk, valamilyen bútorzat már otthon felsérti a harisnyát. Aki nagy harisnyafogyasztó, annál szinte mindig lapul egy plusz harisnya a táskájában, amelyet igény esetén azonnal átcserélhet. A kevésbé rutinos harisnyás inkább arra bízza harisnyáját, hogy óvatosan közlekedik és mozog. Csakhogy a Murphy-törvény munkába lendülhet, és bizony felszaladhat a szem. Nincs olyan bődületes nagy jelentősége akkor, ha a combrészen történik meg és az öltözék takarja. A legjobb persze elővenni a tartalékharisnyát. Ha azonban nem így gondolkodtunk, nincs nálunk másik harisnya, akkor bizony idejében meg kell fogni a szem felfutását.

A legnagyobb méreg, ha már a harisnya felhúzása közben kiszakad. Az az érzésünk támad ilyenkor, hogy talán el sem kellene indulni aznap sehová. Már rosszul indul a reggel. Nem hagyhatjuk, hogy egy harisnya megszabja napunk további alakulását. Csakis tőlünk függ, felesleges a harisnyára kenni mindent. Már a felhúzása után azt tapasztalod, hogy felfutott a szem a harisnyádon? Ne hagyd, hogy tovább fajuljanak a dolgok.

Amikor harisnyába bújtatod el lábaidat és nem teszel oda pótdarabot, akkor bizony színtelen körömlakk legyen a táskádban. Ahol felfutott a szem, azonnal csípd össze ujjaiddal a harisnyát. Nem kell levenned sem magadról, csak fogd össze ujjaiddal azt a részt és cseppents rá körömlakkot. Ne csak a felszaladás kezdetét kend be lakkal, hanem a végét is, amíg a szemek elfutottak. Fújd egy kicsit, hagyd száradni is, és így még megóvhatod attól, hogy látványos és nagy lyuk legyen a harisnyádon. Több alkalmat így sem bír ki, de legalább aznap nem folyton a harisnyádon keletkezett nagy lyukon fog járni az agyad, és nem érzed magad kényelmetlenül sem. Ha nincs nálad körömlakk, de hajlakk igen, azzal is ugyanúgy meggátolhatod a szemek további felfutását. Fújj lakkot a felszaladt szemek mindkét végébe.

Ez talán már mindenki számára ismert trükk volt, de sokszor a szakadást már mi magunk, a harisnya felvételekor okozzunk, méghozzá érdesebb bőrünkkel, körmünkkel. Aki rendszeresen visel harisnyát, az gondoljon bőrének finomságára, puhaságára is, mert sokkal jobban megkíméli a kényes darabot. Ha a köröm, kéz, lábak is ápoltak és nem érdesek, kisebb az esély a harisnya szakadására. Ha új harisnyát veszel, akkor a csomagolásból kivéve egyből magadra húzod? Pedig ha az új harisnyádat is kimosod első használat előtt, akkor sokat puhítasz annak szálain, kevésbé fognak szakadni, törni. Másik módszer szerint az új harisnyát mélyhűtőbe teszed, és csak használat előtt veszed ki a hidegről. Ha megúszta az egyik viselést a harisnyád, akkor hideg vízben mosd át, öblítsd ki, így tovább edzed a harisnyanadrágot.

Ha bebvállalod az újat, a mást, stílusodhoz is illik, vagy netán kislányod harisnyáját mentnéd meg, akkor itt egy ötlet:

(Forrás: marmalade.hu | goodtoknow.co.uk, pinterest.com/képek | youtube.com/videó)