Jump to content

Ahol a felesleg megtapad, onnan nehezen távozik. Van hozzá türelmed és kitartásod?

2018. 01. 03. 17:00

A nők rendszerint hadilábon állnak valamelyik testrészükkel. Ha összességében elégedettek is magukkal, biztosan van a testüknek egy olyan része, amelyet szeretnek elrejteni mindenki elől, és maguk sem szeretnek arra ránézni. Na és persze elkezdünk dolgozni az „ügyön”.

Mindenkinek megvan a gyenge pontja. Ki a hastájékát nem szereti, ki a combjaival elégedetlen, ki pedig a lógó feneke miatt morgolódik. Senki sem tökéletes, de lehet azért tenni, hogy közelítsen ahhoz. Az ünnepi lakmározások tovább nehezítették a helyzetet, és ha eddig is volt valami nem tetsző magunkon, akkor most könnyen lehet, hogy még inkább tetéztük a látványt és a zsírréteget. Talán újévi fogadalomként is megtettük, hogy jobban oda fogunk figyelni az étkezésünkre, és sokkal rendszeresebbé tesszük a mozgást még akkor is, ha csak otthon gyürkőzünk neki.

Mindenki ismeri saját testét, pláne, ha már nem egyszer kezdtünk bele fogyókúrába, fogyásba. Jól tudjuk, hogy testünkön melyek azok a kritikus pontok, ahol leginkább szeret megtelepedni a zsír. Nos, a felesleg úgy és ott rakodik le először, ahol hajlamosabb a szervezetünk tárolni azt. Ha ez a comb, akkor ott, ha a fenék vagy a has, akkor ott. Gyakran a legutálatosabb látvány magunkon az a rész, ahonnan a legnehezebb eltüntetni a nem kívánt felesleget.

Ha tudatosan kezdünk étkezni és mozogni, akkor sem várhatunk csodát napokon belül. Sőt, ha valamelyik testrészünkkel elégedetlenek vagyunk, azokon alakítani szeretnénk, azonban mással meg vagyunk békélve, a testünk alakítása nem fog úgy menni, hogy csak a nem előnyös testrészeinkről tűnjön a zsír. Nem fogunk tudni csakis arról a területről leadni. Ahhoz, hogy a kritikus terület előnyösen változzon meg, ahhoz az egész test zsírállományát kell lecsökkenteni. A testünkön azonban nem egyformán van felesleg, mint tudjuk. Van, ahol a zsírréteg sokkal jobban szeret letelepedni és elidőzni. Amikor belekezdünk a tudatos és egészséges életmódba, akkor az arcról, kézről, nyakról is elkezd fogyni a zsír, és egyéni adottságoktól, kortól, genetikától és nemtől függően alakítható a test. Van, akinek kicsi edzés után is szinte azonnal látszódnak a kockák a hasán, azonban jóval több erőt és energiát kell abba fektetni, hogy a feneke és a combja feszes lenne. Másnak pedig pont fordítva működik.

Sokak akkor adják fel a testük formálását, amikor az erőfeszítések ellenére semmi eredményt nem látnak. Márpedig, ha időt és erőt fektetünk bele, hogy megszabaduljunk a testünket elborító és egyáltalán nem tetsző feleslegtől, akkor valószínűleg fogyni is fogunk. Ha pedig fogyunk, akkor először olyan helyeken szabadulunk meg a zsírtól, amivel semmi gondunk sincs, és legkésőbb onnan, ahonnan leginkább szeretnénk. Sokan éppen ezt nem várják meg. Hiába fogynak, azonban mivel a tükörben nem azt látják, ami az erőbefektetés után szeretnének, feladják. Csakhogy ehhez türelem kell.

Mielőtt belekezdenél a testalakításba, zsírcsökkentésbe, mérd le a magad három ponton: a válladon, a kulcscsont alatt; a fenekeden és a derekadon, a köldököd alatt. Ha belekezdtél a tudatos edzésbe és étrendbe, akkor havonta kétszer mérd magad újra. Ha minden mérésnél legalább egy centivel kevesebbet mutat a mérőszalag, akkor megnyugodhatsz. Jó irányba halad a fogyás, és előbb vagy utóbb ott is megjelenik a változás, ahol a leginkább várod.

(Forrás: marmalade.hu | womensrunning.competitor.com, hdfootagestock.com, bodyreport.net/képek)