Jump to content

Ha már minden időpont foglalt a kozmetikusnál

2017. 12. 27. 19:00

Még csak éppen, hogy magunk mögött tudtuk a karácsonyi összejöveteleket, rendezvényeket, már meg azon gondolkodhatunk, hogy hol töltsük a szilvesztert, és a másik ugyancsak jelentős tényező, hogy milyen ruhát vegyünk fel, milyen legyen a sminkünk?

A két ünnep között sokan keresnek fel üzleteket azért, hogy a szilveszteri partihoz méltó alkalmi ruhát vásároljanak. Aki nem hétköznapi és nem a már évek óta szekrényben lógó ruhában gondolkodik, annak bizony lehet, mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Aztán még ott a cipő kérdése, valamint a frizura, a smink és a manikűr. A fodrászok és kozmetikusok naptára szilveszter napján már általában teljesen be van táblázva. Aki nem gondolkodott előre, mert bizonytalan volt a szilveszteri kimozdulást illetően, az bizony már lehet nem is talál megfelelő szakembert.

Ha már csak a sminked kérdéses a szilveszterrel kapcsolatosan, akkor bizony magadnak kell megoldanod az ünnepivé varázsolásodat. Ezek a sminkek szilveszterkor, de más bulikban éppúgy megállják a helyüket, és ha te magad el tudod készíteni, akkor nem csak pénzben, de időben is megspórolhatsz.

Válassz olyan színeket a sminkedhez, amelyek illenek az alkalmi öltözetedhez, de nem nyomják el annak összképét. Legyen a rúzs is ahhoz illő, használj arcpírt és sugárzó szilveszteri sminket készíthetsz te magad.

Az örök és megunhatatlan a vörös szín, amely megjelenhet a körmeiden és az ajkaidon egyaránt. Válassz a szemhéjadra visszafogott színeket, míg a vörös ajakkal igazán feltűnő jelenség leszel. Egyszerű, de nagyszerű és mégis ünnepi.

A szilveszter amúgy sem a visszafogottságáról híres ünnep, így bátran csilloghatsz. Ezt úgy teheted meg, ha az ünnepi sminkedet feldobod egy kis csillámporral. A szemhéjpúderhez és a rúzshoz is keverhetsz kicsit.

A szilveszteri partik az önfeledt ünneplésről, táncról szólnak, amelybe belefér a bohókás smink is. Ha úgy szeretnél kinézni, mint egy édes cukorfalat, akkor ahhoz mérten használj cukorka árnyalatot a körmeiden és az ajkaidon is. Ha nem szeretnél ennyire babarózsaszínben pompázni, akkor megteszi a fukszia is.

Ha a hideg szépséget szeretnéd képviselni, akkor használj kék körömlakkot és emellé a sminked is legyen kék. Fehér szemhéjpúderrel dolgozz az felső és alsó szemhéjra is vigyél fel belőle, keretezd a szemeidet a kék szemhéjceruzával. Arcodat tedd olyanná egy kis pirosítóval, mintha éppen a fagyos hidegből léptél volna be a meleg helyiségbe.

A vörösre is igaz a megunhatatlan és örök jelző, de a feketére is. Ha az ajkaidon túl a szemeidet is ki szeretnéd emelni, akkor a legjobb találmány a szemhéjtus használata. Habár stabil és gyakorlott kezeket igényel, de a pontos ecsetvonással hihetetlen tekintetet tudsz magadnak varázsolni. A szemhéjadra felvitt szürke sötétebb és világosabb árnyalataival játszva füstös és igéző tekintetet kapsz. Ha szilveszter, akkor csillogás, így csillámporral dolgozhatsz most is. Ha még a körmeid is feketén pompáznak, akkor kicsit vámpíros, kicsit vadócos hatást keltesz.

Megvan már a ruhád? Akkor öltözz csinibe, és készítsd el a próbasminked. Nézd meg, hogy milyen az összhatás.

(Forrás: marmalade.hu | bykatiness.com, pinterest.com/képek)