Jump to content

Természetes szépítőszerek- Rizs víz

2017. 12. 18. 15:48

Bár elsőre furcsának tűnhet, de a rizs főzővize remekül használható különféle szépségápolási praktikákhoz.

Csillogó haj...

Hajad fénytelen, töredezett? Nem kell mást tenned mint, leöblíteni a hajad a rizs főzővizével, ettől nem csak ragyogóvá válik, de egészségesebb is lesz, hiszen a rizsből a vízbe jutó ásványi anyagok, vitaminok regenerálják a fénytelen, és élettelen haj szerkezetét.

Tiszta pórusok, szép bőr...

A "rizs víz" segít meggyógyítani a gyulladt, pattanásos bőrt, csökkenti a pirosodást, pihenteti, felfrissíti a problémás bőrfelületet. A rizsben található vitaminok és ásványi anyagok segítenek megóvni a bőr egészségét, megújítani a sérült területeket, továbbá simává és ragyogóvá varázsolják a bőrfelszínt.

Bőrirritáció és viszketés ellen is remek választás...

A rizs főzővíze megnyugtatja a bőrt, hűti az irritált, sérült bőrfelszínt. Mindemellett, regenerálja a sérült bőrszöveteket, segít levinni a gyulladást. Megtisztít a fertőzésektől a kórokozóktól és a szennyeződésektől, melyek könnyedén megtapadhatnak a bőr felszínén. Nem kell mást tenned, mint egy vattakorongot átitatni a rizs vizével, és áttörölni vele a problémás területeket.

Napégés ellen is kiváló...

A tejföl már a múlté, napégés ellen ugyanis a rizs vize is kiváló. Hűti a bőrt, csökkenti az égés okozta gyulladást, a kellemetlen fájdalmat, irritációt és viszketést. Ha átmossuk testünket ezzel a lével, megelőzhetjük a leégést és a vele járó panaszokat.

 

(Forrás: marmalade.hu l Kép: pixabay.com)