Jump to content

Természetes szépítőszerek- Olívaolaj

2017. 12. 13. 14:58

A természetes kozmetikumok napjainkban egyre népszerűbbek, nem csak hasznosak, de egészségesek és mesterséges adalékanyagoktól mentesek. Nem utolsó sorban pedig az áruk is megfizethető.

A legtöbb konyhában megtalálható az olívaolaj, melynek hasznát vehetjük a fürdőszobában is.

Mire jó az olívaolaj?

Fénylő haj…

Használhatod egyenes, göndör hajon egyaránt, nem kell mást tenned, mint néhány csepp olívaolajat csepegtetni a tenyeredbe, majd beledörzsölni a hajadba.

Ragyogó bőr…

Egy vattakorongot márts bele egy evőkanál olívaolajba és töröld át vele az arcod és a szemed környékét. Az olívaolaj táplálja és hidratálja a bőrt, mely hatására arcod élettetel telivé és ragyogóvá válik.

 

Striák...

Sokakat zavarnak a hízás-fogyás, növekedés vagy éppen a terhesség miatt kialakult striák. Masszírozz olívaolajat a kényes területekre, legalább háromszor egy héten. Az olívaolaj kiváló bőrregeneráló, ennek köszönhetően javítja bőröd állapotát és rugalmasságát.

Sima lábak…

Borotválkozás előtt kend be lábaid olívaolajjal. Az olaj ugyanis megvédi bőröd a borotválkozás közbeni esetleges vágásoktól, horzsolásoktól, hámsérülésektől. Mindezek mellett, megakadályozza a borotvált területeken megjelenő bőrpírt, pattanást, és a hámsérülések következtében kialakult benőtt szőrtüszők gyulladását.

Körömnövekedés...

Az olívaolaj segít megőrizni körmöd egészségét, erősségét, és elősegíti a gyors körömnövekedést. Hetente egyszer kb. 10percre áztasd körmeid olívaolajba. Garantáltan megerősödik és gyorsabban fog nőni,mint korábban.

 

(Forrás: marmalade.hu l Kép: pixabay.com)