Jump to content

Lassabban nő a hajad, mint szeretnéd? Tegyél ellene! I.

2017. 10. 12. 10:59

Ki ne álmodna dús, egészséges, fényes, ápolt és hosszú hajkoronáról? Ez azonban nem mindenkinek adatik meg. Van akinek havonta látványosan nő, mások egy év alatt sem elégedettek a hajnövekedésükkel. Mit tehetünk annak érdekében, hogy rövid idő alatt dús és hosszú hajkoronánk legyen?

Röviden a hajnövekedésről

Az átlagos hajnövekedés évente 12-15 cm, ez persze függ attól, hogy milyen hajunk egészségi állapota, mennyire van igénybevéve, és milyen módon ápoljuk. Íme, néhány tanács, mely segít megőrizni hajunk egészségét, és elősegíti a gyors növekedést.

Minden nap mosod? Ne tedd!

Az első aranyszabály, hogy bár a mosott hajat könnyebb formázni, mégsem szabad minden nap mosni. A túlzott hajmosás ugyanis káros a fejbőrre és a hajunkra egyaránt. Ha gyorsan zsírosodik a hajad, megoldást nyújthat a hajmosások közti időszakra a száraz sampon, valamint, ha ilyenkor feltűzöd, vagy copfba kötöd a hajad. Fontos, hogy hagyd fejbőröd pihenni, ezért is tarts legalább 2-3 nap szünetet, 1- 1 hajmosás között.

A hajmosás velejárója a hajszárítás, ami szintén nem tesz jót a hajnak és a fejbőrnek, a forró levegő ugyanis kiszárítja, égeti fejbőrünket és hajunkat is egyaránt. Éppen ezért, igyekezz minél szárazabbra törölni a hajad, és közepes fokozaton, esetleg váltott levegővel szárítsd. A töredezett, ,égett, roncsolt haj, ugyanis lassabban nő, mint az egészséges.

Az sem mindegy mivel mossuk!

Természetesen az sem mindegy, hogy milyen hajápolási szereket használunk. Ha sampont választasz, ajánlott keratinos, regeneráló sampont választani, mely megóvja a haj szerkezetét, és puhává, élettel telivé varázsolja a hajszálakat. Természetesen itt is tudni kell mértékletesnek lenni, ugyanis a gyakori hajmosással, a hajunkat védő természetes olajokat is feloldjuk, melyek óvják a hajat a sérülésektől.

Célszerű a sampon mellé balzsamot választani, ugyanis a mindennapos hajformázás, fokozatosan elvékonyítja a hajvégünket, hajunk töredezetté válik, lassan fog nőni. A balzsam megvédi a hajszálakat a károsodástól, ugyanis a benne található anyagok bezárják a hajvégeket, így nem tudnak roncsolódni.

Óvatosan a hajápoló készítményekkel!

A hajfestékek,lakkok, olajok, pakolások, samponok, balzsamok és egyéb hajápoló szerek, könnyen eltömíthetik a hajtüszőket, melyek lassú növekedést eredményeznek. Néha tarts szünetet a hajápoló termékek használatát illetően, ugyanis hajadnak szüksége van a felfrissülésre, levegőzésre, és regenerálódásra. Ezzel elkerülöd, hogy hajtöveiden felhalmozódjanak a megtapadt anyagok,és túlterheljék a hajszálakat, amivel gátolják a hatékony növekedést.  A fodrászok rendre szorgalmazzák, hogy használjunk különféle hajpakolást, olajos kezelést, hajunk egészsége és a gyorsabb növés érdekében.

Sokaknak azonban erre nincs sem erejük, sem idejük, gyors samponos-balzsamos hajmosás, és már kész is. Azonban érdemes időt szánni a hajápolásra, ugyanis a növekedés közben a hajvégek károsodnak. Hajvégeink védelmének és egészségének érdekében hetnete legalább egyszer használjunk hajpakolást, illetve olajos kezelést a hajvégeken. Fényessé, selymessé, puhává, és egészségessé varázsolja hajunkat, igen rövid idő alatt. Ennek köszönhetően a növekedés is beindul.

(Forrás: marmalade.hu l Kép: pixabay.com)