Jump to content

A megfelelő sportmelltartó nyomában

2017. 10. 11. 17:00

Aki nőnek születik, az előbb vagy utóbb érintett lesz melltartó ügyben. Jogunkban áll dönteni amellett is, hogy egyáltalán nem viseljük ezt a darabot, de a nők többségére az a jellemző, hogy csak otthoni viselethez mellőzik. Az aktívan sportolók tudják, hogy szükséges.

Nem egyformák adottságaink, amelyet a sors ránk mért. Vannak dús keblű hölgyek, és vannak, akik mindig nagyobb mellekről álmodoznak, de ez nem adatott meg. Hétköznapi viseletünk szinte állandó darabja a melltartó, de aki sportol, jól tudja, hogy az erőteljesebb mozgás esetében még fontosabb ennek a darabnak a viselése. Méghozzá nem egy csipkés, push-upos melltartó kell, hanem sportmelltartó. Ha a rendszeres mozgás életünk része, akkor mindenképp érdemes egyre benevezni, ám nem mindegy, hogy milyenre.

A pici mellekkel rendelkező hölgyek számára akár egy szorosabb trikó is megteszi, de intenzív mozgás esetében kényelmetlen lehet, ha az állandóan felcsúszik. Éppen ezért kismellű nők részére is javasolt a sportmelltartó. A nagyobb mellméret egyértelműen indokolttá teszi, hogy egy direkt a sportoláshoz készített darabot viseljünk.

A választék széles mind anyagában, mind pedig árfekvésben. Arra kell törekedni, hogy az kényelmes legyen, mert az aktív mozgás során csak előnyünkre válik.

Ha több sportot is űz valaki, akkor olyan darabot érdemes beszerezni, amely multifunkcionális. Kicsit másabb fazonú, mint a megszokott darabok, de ez éppen azért van, hogy kényelmes viselet legyen futásnál, konditeremben való edzéshez, és bármelyik másik sportban is.

Nőből vagyunk, tehát még erre a darabra is úgy tekintünk, mint kinézetünk záloga, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen színű. A legcsajosabbtól kezdve a rikítón át mindenféle változatban kapható. Mégis érdemes a szín helyett inkább az anyagra koncentrálni. A poliészteres bélés biztosítja azt, hogy a mozgás közben ne dörzsölődjön ki az ember lányának bőre. Puha, és testhez igazodó anyag lévén még a bőrbe sem vág bele.

Sok kisebb mellű nő egyáltalán nem visel sportmelltartót, hanem csak egy, két vagy még több réteg trikót. Van, aki úgy érzi sportmelltartóban, hogy az nyomja a tüdejét. Akkor bizony a mérettel is probléma lehet. Elképzelhető, hogy azért nem kényelmes a sportmelltartó, mert bevág, nyom, szorít. Ebben az esetben is úgy kell eljárni, mint a hagyományos melltartóknál. Tudni kell a hát körméretét, valamint a kosárméretet is, hogy megfelelő méretűt válasszunk.

Akik könnyedebb mozgást végeznek rendszeresen, azok számára elég egy vékonyabb darab, de a komolyabb mozgás már megkövetel olyan sportmelltartót, amelynek vállpántja is állítható. Ezt különösen kedvelni fogják azok, akik egyik mozgásból váltanak a másikra. Van, akit egyszerűen idegesít a sportmelltartó viselete, és inkább vállalja a trikók felcsúszásával járó kellemetlenséget.

A nagymellű hölgyek esetében azonban mindenképp érdemes beruházni egy sportmelltartóra, amely rögzíti a melleket és a mozgásnál nem engedi a rázkódást. Az intenzív mozgás következtében a mellek nem csak felfelé és lefelé irányuló mozgásba lendülnek, hanem oldalra is. Strapabírónak kell lennie egy melltartónak, hogy ezt a terhelést bírja. Ha a kényelmesnek ítélt darab néhány hónap múlva kezd engedni, az nemcsak a fogyás miatt lehetséges, hanem idővel a melltartó anyag megnyúlhat és már nem olyan lesz a tartása. Ilyenkor újba szükséges befektetni.

(Forrás: marmalade.hu | sportsinjuryclinic.net, shefit.com, sportsshoes.com/képek)