Jump to content

Természetes pakolások, a természetesen gyönyörű hajért!

2017. 10. 09. 14:29

A nők örökösen küzdenek a hajukkal, hogy megőrizzék szépségét, egészségét. Mégis előfordulhatnak olyan panaszok, mint a korpásodás, túlzott zsírosság vagy éppen szárazság, ezen kívül kóros hajhullás.

Mit tehetünk azért,hogy megőrizzük hajunk eségszségét és fényességét?

Számtalan olyan kozmetikummal találkozhatunk,melyek mesterséges anyagokkal igyekeznek visszaállítani hajunk eredeti állapotát. Az optimális gyakorisága a hajmosásnak, a fodrászok által javasolt heti egy alkalom, azonban a legtöbb ember számára elképzelhetetlen. Az alábbi  pakolások használata mellett, a heti optimális 2 hajmosásal könnyedén megőrziheted hajat egészséges ragyogását. A ragyogó hajad hatására, önbizalommal és elégedetséggel fogsz feltöltődni.

Banános-mézes pakolás

  • 2 érett banán
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál kókuszolaj (olivaolajjal is helyettesíthető)

Egy tálba törjük össze a banánokat, majd adjuk hozzá a mézet és a kókuszolajat, ha nem lenne elég krémes a massza állaga, adjunk hozzá egy kanál langyos vizet. Keverjük jól össze, hogy ne legyenek benne banán darabok. (Tetszés szerint turmixban is elkészíthető.) Ha kész a keverék, nedves hajra jó alaposan vigyük fel, majd sapkával vagy törölközővel tartsuk melegen. 15-20 perc elteltével alaposan mossuk le.

Mentás öblítés

  • marék mentalevél
  • forró víz

A mentalevelet tegyük egy tálba,majd öntsük le annyi forró vízzel,hogy ellepje az összeset.  Hagyjuk állni a mentás vizet 2-3 órán keresztül, majd miután kihűlt, alaposan mossuk meg vele a hajunkat. A mentás hajmosás, akár minden hajmosásnál alkalmazható. Hiszen nyugtató hatással van fejbőrünkre, frissít és segít megszüntetni a nem kívánatos viszketést és korpásodást.

Tormás-citromos pakolás

  • egy szál torma
  • 2 közepes citrom leve

A torma serkenti a hajhagymák működését, fokozza a fejbőr vérkeringését, ezen kívül kitűnő a gombák és fertőzések ellen.
A pakoláshoz reszeljünk le egy nagyobb szál tormát, adjuk hozzá a citromok levét, keverjük alaposan össze, majd dörzsöljük a hajunkba, (A pakolás samponos oldathoz (sampon+ víz) is adható) majd 25 perc után bő vízzel mossuk le. A tormadarabkák a haj száradása után könnyedén kifésülhetőek.

(Forrás: marmalade.hu l Kép: pixabay.com)