Jump to content

Új őrület, a parókának már nem csak a fejen a helye

2017. 10. 08. 17:00

Gyermekkorban már álmodozhattunk a sminkelésről, a rúzs használatáról, de vajmi keveset foglalkozunk a szemöldökünkkel. Később, amikor már éles bevetésben ment a sminkelés, sokkal nagyobb hangsúlyt kap a szemöldök is.

Mindenki az arcformájához és a hajához illő szemöldökre vágyik, azonban ezt otthoni körülmények között nem is olyan egyszerű megvalósítani. Pedig nem kell más ahhoz, hogy rendezetté és hozzánk illővé tegyük a szemöldökünket, mint egy picike csipesz, amellyel formára igazíthatjuk. Felül néhány szál eltávolítása, alul egy kicsit, de akkor már balról is ki kell szedni néhány kósza szálat, valamint jobb oldalt is. Igen ám, de a másik szemöldökünkkel is ezt elvégezve azt tapasztalhatjuk, hogy a kettő nem egyforma. Következik a folytonos egymáshoz igazítás, mígnem oda lyukadunk ki, hogy teljesen más személy néz vissza ránk a tükörből. Szidjuk magunkat, hogy miért nem kértünk inkább időpontot a kozmetikusunkhoz. Annyira egyszerűnek tűnik a szemöldök igazítása, hogy legtöbbünk megpróbálja otthon. Akik utálnak ezzel foglalkozni, lehet, hogy megcsináltatják szemöldöküket és tetováltatnak. Sokan nem szeretik ezt a fajta megoldást, mert túlságosan mű. Egy biztos, hogy a megoldást keressük szemöldökügyben.

Ami egykor figyelmet sem kapott életünkben, az felnőttként nagyban foglalkoztathat. Pont ilyen a szemöldök is. Fontos is, az arcunk része. Akkor tudnánk meg igazán, hogy mennyire alakítja az arcunkat az a néhány szőrszál, ha eltávolítanánk. A hozzánk illő szemöldök széppé teszi az arcunkat, ezért, hogy ezt ki tudjuk alakítani, a szemöldöknek az orrnyereg pontjától kell kezdődnie, de megfelelőnek kell lennie az ívének és a hosszának is ahhoz, hogy szép karaktert adjon az arcunknak.

Már használhatunk sablont annak érdekében, hogy a megfelelő hosszúságúra, vastagságúra és ívűre szedjük szemöldökünket, de még az sem garancia arra, hogy ez így is lesz.

Ha nem vagyunk megelégedve a szemöldökünkkel, akkor kozmetikushoz fordulunk segítségért. Ma már annyi újdonság vár minket, hogy javítsuk, pótoljuk, tuningoljuk azt, amiben hiányt szenvedünk, és ez a szemöldököt sem kerülik el. Aki nincs megelégedve szemöldökével, az lehet, hogy nagyon örülni fog a szemöldökparókának. Jó ideig hódított a vékonyra szedett, rajzolt vagy tetovált szemöldök, de ma már a dúsabb és természetesebb hatás a keresett. Akinek nem ilyen a szemöldöke, az most megoldhatja a parókával. Ez a megoldás igazi hajból készül. Olyan, mint egy matrica, csak a kis lapka helyett sok, apró szálat ragasztanak fel a szemöldökre vagy fölé.

Ez az új divat azonban nem is olyan új, hiszen a filmes világban a sminkmesterek már régóta alkalmazzák, csupán most kezd beférkőzni a szépségiparba is.
Van, akinek eleve nem adatott meg a dús, szép szemöldök, míg mások egy divathóbortnak köszönhetően tettek olyat, amelyet már nem lehet rendbe hozni. Ha így is van, találtak erre megoldást a szemöldökparókával.

(Forrás: marmalade.hu | pinterest.com, typeset-beta.imgix.net/képek | youtube.com/videó)