Jump to content

Zabolázatlan, könnyen kapható, csak mert tetoválást visel?

2017. 07. 12. 19:00

Meglátsz egy tetovált férfit, mi az első gondolatod a tetoválásairól? Természetesen függ attól, hogy mekkora felülete van befedve tetoválással, na és hogy milyen férfi viseli, de tetszik a gondolat, hogy kivarrt bőrű párod legyen?

Nyár van, és a nagy meleget a strandon lehet a legkellemesebben elviselni. A strandon, a víz partján pedig óhatatlan, hogy többet mutassunk a testünkből, hiszen fürdőruhára vetkőzünk. Ilyenkor válnak leginkább láthatóvá a ruha által rejtett tetoválások. Olyanoknak is van, méghozzá akár egészen nagy felületen tetoválása, akiről nem is feltételeznénk. Ez vagy tetszetőssé teszi számunkra a férfit, vagy az ellenszenvet váltja ki a nőkből. Egy felmérésben nőket és férfiakat is megkérdeztek arról, hogy egy félmeztelen, tetovált férfiról mi a benyomásuk. Ha egy izmos testen feszül a minta, szinte minden esetben azt mondták a megkérdezett nők, hogy vonzóak az ilyen férfiak, magabiztosságra és önbizalomra utalnak a tetoválások. Csakhogy ami tetszetős bennük, az egyben a hátráltató tényező is. Az ilyen férfiak esetében a hölgyek sokkal inkább távol tartják magukat, mert nem bíznak bennünk. Nem hisznek abban a nők, hogy a kivarrt testű férfiak komoly kapcsolatra vágynak, ezért nehezebben is tudnak komoly, tartós párkapcsolatot kialakítani. Számukra azonban nem feltétlenül csak a párkeresés nehezebb, ugyanis ha a tetoválás olyan helyen is van, amely minden öltözködés ellenére sem fedhető, akkor veszélyes elemként tarthatják számon munkakereséskor. A tetoválás minősége, a minta, mind-mind befolyásolja azt, hogyan ítélik meg a férfit.

Ám nemcsak a férfiak vannak így megbélyegezve, hanem a nők is, akik tetoválásokat viselnek testükön. Egy francia kísérlet során tucatnyi fiatal nő vállalta, hogy testére műtetoválást helyezzenek. Az újdonsült tetoválások valódinak tűntek, és így jelentek meg strandokon. Arra voltak a kísérlet vezetői kíváncsiak, hogy az idegen szemek hogyan értékelik a látványt. Ugyanezek a lányok megjelentek a strandon úgy is, hogy testüket nem borította tetoválás. A kísérlet után azt vonták le a kutatást vezetők, hogy a férfiak akkor merészkedtek közelebb a fiatal hölgyekhez, ha tetoválást viseltek magukon. A megkérdezett fiatalemberek elmondása alapján az derült ki, hogy a tetoválást viselő lányokat sokkal könnyebb prédának tartják a férfiak. Ő azok, akik bevállalósak és hajlamosabbak az akár egy éjszakás kapcsolatokra is. A tetoválás nélküli lányok viszont szendébbek, komoly kapcsolatra vágynak, nehezebb őket becserkészni is.

A tetoválások nem véletlenszerű alkotások általában. Valamilyen célzattal kerülnek a személyek testére, a kívánt helyre, ezzel is hozzájárulva a saját identitás kinyilatkoztatásához. Az embereket megítéljük öltözködésük, hajviseletük, és akár tetoválásaik alapján is. Habár a világ egyre elfogadóbb mindennel szemben, mégsem árt, ha vállalható helyre varrat az ember tetoválást, figyelembe véve akár magánéletét és karrierjét is.

(Forrás: marmalade.hu | pinterest.com, slodive.com, pinterest.com/képek)