Jump to content

Nagymamáink már megmondták, most hallgatunk rájuk

2017. 01. 23. 17:00

Gyermekként, fiatal felnőttként csak legyintettünk szüleink és nagyszüleink tanácsára. Vagy figyelmen kívül hagytuk, vagy pedig még ki is nevettük. Ahogy telik az idő, lehet, hogy egyre inkább felidézzük magunkban mit, és hogy is kellene csinálni azért, hogy fiatalabbak, fittebbek és egészségesek maradjunk.

Szüleink mániája volt, hogy korán ágyba dugjanak, amit most persze mi, szülőként pont így csinálunk. Nem véletlenül tanácsolják az idősebbek a korai lefekvést, ugyanis ha kellően kipihenjük magunkat, akkor azt a szervezetünk meghálálja. Más esetben meglátszik a hajunkon és a bőrünkön is.

Bőven válogathatunk a samponok, hajbalzsamok és a hajápoló készítmények között, de ha megfogadod a nagyszülők tanácsát, akkor inkább a természetes anyagokhoz nyúlsz vissza. Méz, szódabikarbóna, gyógynövények, egyéb konyhai termékek. Tele van az internet olyan ötletekkel, amelyekkel visszaállíthatod hajad egészségét, szépségét. A legjobb, hogy az alapanyagok nagyja a konyhádban is megtalálható, és természetes. Nem csak a hajadra, de a bőröd ápolására ugyanúgy találhatsz konyhai alapanyagokból elkészíthető pakolásokat. Egy bizonyos kor után a sok alvás mellett is megfigyelhetőek a szem alatt jelentkező karikák. Egy-egy beáztatott teafilter a szemeidre, néhány perces ráhatással a karikák eltűnnek. Most már értékeled a nagyi tanácsát?

Náthásan, az ágyban fetrengve visszagondolhatunk anyukánk, nagymamánk finom erőlevesére, amelytől valóban mintha gyorsabban gyógyultunk volna. Nos, ha senki nem készít neked levest és neked sincs arra nincs erőd, akkor a gyömbéres tea a megoldás. Immunerősítő, gyulladáscsökkentő, köhögéscsillapító hatású gyömbér mellé a teába mézet is lehet csorgatni, amely ugyancsak antibakteriális hatással bír.

Sok helyzetben meg kell állnunk a helyünk nap, mint nap. A fáradtság, a stressz és az időjárási frontok hatására sokan küzdenek borzasztó fejfájással. Sokszor alakul ki a kínzó fejfájás amiatt, hogy a rágóizmokat túlságosan megfeszítjük, ezért azon lazítani szükséges, hogy a fájdalom is enyhüljön. Ehhez – bármilyen nevetségesen is hat –, vegyél egy ceruzát a szádba és harapj rá, de ne erősen. Ezzel lazulnak a rágóizmok, és a fájdalom is csitul. Megpróbálhatod azt a módszert is, hogy a fejedet lehajtod, a tarkódnál a tenyereddel lenyomod a fejedet, míg a fejeddel igyekszel felnyomni a kezedet.

Nőként havonta átéljük a menstruációval járó kellemetlenséget. A szerencsésebbek minden fájdalom nélkül átvészelik a nehéz napokat, mások azonban kínzó görcsökkel kénytelenek szembesülni. Zuhanyozz le meleg vízzel, az alhasad tájékán időzz el a meleg vízzel. Már nagymamád is azt mondhatta, hogy feküdj le és fogj a hasadhoz ez párnát? Nos, ma már sokkal hatékonyabb megoldást jelent egy melegítő párna. A meleggel serkenteni lehet a vérkeringést, aminek köszönhetően az izmok ellazulnak és a fájdalom is enyhülhet.

Nagyszüleink nem használtak annyi vegyszert a tisztításhoz, mint mi. Ha úgy szeretnél eljárni, mint hajdanán, akkor önts a langyos vízhez ecetet és azzal tisztítsd át a kilincseket, a fürdőszobai kellékeket. A legjobb és legtermészetesebb baktériumölő.

(Forrás: marmalade.hu | raquelbeautysalon.com, theboxmag.com, zeenews.india.com/képek)