Jump to content

A világban valahol van legalább egy tiédhez hasonló arc

2017. 01. 19. 17:00

Hallottad már másoktól, hogy valakivel nagyon hasonlónak találtak? Akár településen belül is, vagy pedig a tévéből ismert személlyel találtak azonos vonásokat közted és közte? Esetleg te vélsz nagy hasonlóságot emberek között? Nos, nem is lehetetlen.

Úgy tartják, hogy a több milliárd ember közül, aki a Föld nevű bolygót lakja, mindenki találna nagyjából hét hasonmást. Olyan személyeket, akikhez semmilyen genetikai szál sem fűz, mégis ha meglátná az idegen személyt, mintha a tükörképe nézne vissza.

Könnyen lehet tehát, hogy a te hasonmásaid is léteznek, sőt a legenda szerint mindenkinek van ilyen alteregója, csak a nagy távolságok miatt lehet, hogy útjaitok sosem fogják egymást keresztezni, így egymás létezéséről sem szereztek tudomást. Léteznek köztünk olyanok, akiknek bár útjai sosem találkoztak, mégis meglátták saját magukat a másik arcában. Egy újságírónő teljesen véletlenül, munkája során látta meg egy másik nőben a saját alteregóját. Ezen felbuzdulva és egy fogadásnak köszönhetően egy fiatal angol nő is hasonmása keresésére indult. 28 alatt kellett megkeresnie és megtalálnia azt a személyt, aki olyan, mintha az ikertestvére lenne, pedig semmilyen kapcsolat nincs közöttünk. Ha nem találja meg, elveszíti a fogadást. Aki keres, az pedig talál, szokták mondani. Számos olyan weboldalt felkeresett az internet segítségével, amely a hasonmások keresésére irányult. Az egyik ilyen lehetőségnek köszönhetően ugyanaz az arc nézett vissza rá, mint az övé. A legnagyobb meglepetést az okozta, hogy a fiatal nő hasonmása nem is a világ másik végén élt, csupán egy órányi utazásra.

Egy kanadai fényképész is gondolt egy nagyot. Olyan emberpárokat kapott lencsevégre, akik között semmilyen rokoni kapcsolat ellenére mégis óriási hasonlóság van. Mindegy, hogy hétköznapi emberekről van szó, vagy híresekről, a fényképész kutatja a hasonló arcú embereket. Az egész azzal kezdődött, hogy a fotós már többször megkapta másoktól, hogy nagyon hasonlít Rowan Atkinsonra, vagyis Mr. Beanre. Projektjének a "Nem vagyok hasonmás" nevet adta és igencsak sikeresnek bizonyult.

A sztárvilágba sokan tartoznak bele, mégis jóval kisebb az esélye annak, hogy kimondottan nagy hasonlóságokat lehessen felfedezni a világsztárok között. Vagy mégsem? A videó ezt cáfolni tudja:

Ha te is szeretnéd megtalálni valahol a világban egy vagy több alteregódat, és ezért még hajlandó vagy pénzt is áldozni, akkor keresd fel a Twin Strangers oldalt, ahol nagy eséllyel látod viszont a saját arcodat valaki máséban.

(Forrás: marmalade.hu | cbsnews.com, rcinet.ca, http://piximus.net//képek | youtube.com/videó)