Jump to content

Szagűző praktikák

2016. 06. 30. 17:00

Nyár van, hőség. A nagy melegben a lehető leglengébben szeretnénk öltözni, de ez persze nem mindig lehetséges. A munkahely, a helyzet úgy kívánja meg, hogy zártabb, kevésbé szellőző cipőt kell viselnünk. Micsoda szaggal jár a viselésük?!

A meleg velejárója a verejtékezés. Bármennyire figyelünk a higiéniára, ez a természetes hűtőfolyadékunk végzi a dolgát, és bizony szaggal jár. Habár egészen addig nem is biztos, hogy zavar és egyáltalán érezzük saját lábszagunkat, amíg olyan helyzetbe nem kerülünk, amikor meg kell szabadulni a cipőtől. Ha ez otthon történik, nincs is semmi gond belőle, habár még saját magad is elismered, hogy nagyon büdös a lábad. Ám ha ezt társaságban kell megtenned, szinte kényelmetlenül érzed magad.

Ahhoz, hogy a lábszag kialakulását elkerüld, a rekkenő hőségben igyekezd kerülni a túl szűk, a nem jól szellőző vagy a műbőr cipellőket. A műbőr cipők viselete pedig további kellemetlenséget is okozhat gombás fertőzés formájában. Megfelelő krémmel kell kezelni, különben nem segít a lábszag megszüntetésében.

Egy nőnek általában minden szezonra több pár cipője sorakozik. Ha így van nálad is, akkor váltogasd rendszeresen a topánkákat, mert amíg egy másik van használatban, a többi szellőzik. Nyáron is jelentősége van ennek, de télen még inkább. Még a szellőztetés ellenére is találkozhatsz a szagokkal, ezért használj olyan filléres konyhai termékeket, mint a só vagy a szódabikarbóna. Só minden háztartásban van. A bebüdösödött cipődbe szórj két kávéskanálnyi sót a használata után és hagyd úgy egész éjszakára. Reggel csak ki kell szórni a cipőből, és megszünteti a nedvességet, de ugyanúgy a kellemetlen szagokat is. A szódabikarbóna szintén alapvető termék az otthonunkban, szintén filléres. Ugyanaz a működési stratégiája, mint a sónak. Bőrcipő esetében is használható, de arra ügyelni kell, hogy ne túl gyakran alkalmazd ezt a technikát, mert a bőrt nagyon kiszáríthatja.

Van cicád az otthonodban? Ha igen, akkor egészen biztosan macskaalom is van a háznál. És ez milyen jó, mert nemcsak a cica hasznára válik, hanem a cipőid kellemetlen szagával is felveszi a harcot. Tölts meg macskaalommal egy használaton kívüli zoknit és dugd bele a cipőbe. Még az igazán büdös sport- vagy futócipő szagát is megszünteti.

A teafaolaj megszünteti a gombákat és illatosít is. Szintén nem nagy befektetéssel jár a teafaolaj beszerzése, amelyet vattapamacsra csepegtess rá, majd töröld át a cipőd belsejét. Az extrém szagos darabokat naponta áttörölheted.

(Forrás: fashionfirstaid.com, theyouthmagazine.com/képek)