Jump to content

Sovány túró: sokoldalú, egészséges és diétás

2015. 01. 30. 12:48

A magas proteintartalmú sovány túró kiváló helyettesítő lehet étrendedben, akár reggelire, akár étkezések közötti falatként, akár desszertként gondolsz rá.

1. Reggelire
Ismered az érzést, amikor megeszel egy egész fánkot reggelire és nem tudsz szabadulni a telítettség érzésétől? A proteintartalmú élelmiszerek viszont pont ellenkező hatást váltanak ki: rengeteg energiát adnak a délelőtt első óráira, így motiváltabban és energikusabban kezdheted a napot! Sokan a tojást vagy a joghurtot választják, de ajánlott a sovány túró is! Készíts egészséges smoothie-t gyümölcsökkel!

2. Nassolni
Szereted a mártogatós zöldségeket? A zöldséggel nincs is semmi baj, ellentétben a magas kalóratartalmú mártásokkal! Túró, citromlé, só, bor, fűszerek és fokhagyma: remek mártogatós lesz a keverékből és még csak nem is hízlal!

3. Desszertként
Ahelyett, hogy mindig a mélyhűtőben bújó jégkrémhez nyúlnál, ha édességrohamod van, édességként használj sovány túrót! Néhány szem mazsola megédesíti, egy kis reszelt citromhéj pedig pikánssá teszi ezt a mennyei, ám alacsony kalóriatartalmú desszertet!

(Fotók: dailyhit)