Jump to content

Szépségtippek 30 fölött

2015. 01. 03. 13:31

Betöltötted a harmincat? Esetleg már javában harmincas vagy? Itt az idő, hogy kicsit gondosabban kezeld a szépségápolás témakörét. Nem azért, mert öregszel, hanem azért, hogy minél tovább higgyék azt, hogy még huszonéves vagy!

 

Felefedztél egy ősz hajszálat? Minden tükörbe nézéskor a szem alatti apró ráncok változásait figyeled? Egy átmulatott éjszaka után már 2 napba telik, hogy újra jól nézzél ki? Hát, ezek bizony a harmincas évek...

Pánikra azonban semmi ok, hiszen minden nő 30 körül kezd el igazi nő lenni. Használd ki ezt a fenséges kort, és maradj minél tovább fiatal az alábbi tippek és jótanácsok segítségével!

1. Használj naptejet minden nap!

A nap káros hatásai az évek során egyre láthatóbb nyomokat hagynak arcodon és bőrödön. Egy kevés napozás előtti krém az acra minden nap (még télen is!) és imádni fogja a bőröd!

2. Viselj kalapot a tűző napon!

Persze, hogy jól áll a csokibarna bőr nyáron, akármennyi idős vagy, de inkább legyél egy kicsit halványabb, ám ránctalan! Védd arcodat a közvetlen, tűző napfénytől.

3. Találj egy fodrászt, aki tényleg jó
30 környékén már egy jó hajvágás, egy hozzád illő hajszín és egy remek fizura is fiatalíthat jó néhény évet. Keress egy olyan fodrászt, aki pontosan azt hozza ki a hajadból, amit szeretnél.

4. Találj egy jó bőrgyógyászt
30 fölött már ritkán jár az ember lánya kozmetikai okokból bőrgyógyászhoz. Járj rendszeresen szűrésekre és vizsgálatokra, mert a legsúlyosabb bőrbetegségek is gyógyíthatók, ha idejében felfedezzük!

5. Tanuld meg használni az arcod
Ha mérges, stresszes vagy éppen nagyon vidám vagy, az meglátszik a bőrödön egy bizonyos kor után. Próbáld meg kevésbé használni az arcizmaidat: ne ráncold a homlokod, ne grimaszolj túl sokat, a fotókon pedig tanulj meg úgy mosolyogni, hogy az apró ráncok se látszódjanak.

6. A nyakadat is hidratáld
Eljött az az idő, amikor elkezd szép lassan örgedni a bőr. Hogy ennek látható nyomai ne legyenek, ne csak az arcbőrödet hidratáld, hanem a nyakadat is. Itt a legvékonyabb a bőröd, éppen ezért a megereszkedés itt fog először meglátszani.

7. Legyen egy csodás vörös rúzsod
Elég idős vagy már ahhoz, hogy egy dögös vörös rúzs is jól álljon, de még milyen jól! Ez a csodás ajakszín annyira magára vonja a figyelmet, hogy egyből vonzóvá teszi viselőjét!

8. Jó minőségű, gyakran tisztított ecseteket használj
Itt az idő, hogy ne csak jó sminkcuccokra, hanem kiváló minőségű ecsetekre is költs, a higiéna miatt pedig havonta tisztítsd azokat!

9. Ne felejtsd el, hogy minden alkoholos ital meglátszik az arcodon
Ez pontosan így volt a 20-as éveidben is, de most már figyelni is kell rá. Felnőttél, itt az idő, hogy felelősségteljesen igyál. Nem kell lemondani az alkoholról, de már nem kell mindent meginnod, amit eléd raknak.

10. Igyál rengeteg vizet
Ez a jótanács mindig, mindenkire, minden korban vonatkozik, de rád különösen! Bőrödnek és a regenerálódásnak nagyon jót tesz a sok víz, és sokkal tovább maradsz fiatalos!

11. Rendszeresen kezeld az arcod
Havonta egyszer legalább törődj alaposan az arcoddal. Kozmetikus, kezelés, vagy egy jó házi arcmaszk - most már kötelező!

12. Kezdj használni éjszakai krémet
Az éjszakai krémek táplálják a bőrödet, amíg alszol, különösen akkor, ha nappal sok sminket viselsz.

13. Szemkörnyékápolót azonnal!
Az öregedő bőr első apró jelei a szem körül jelennek meg. Ne ijedj meg minden szarkalábtól, de szerezz be egy jó minőségű szemkörnyékápolót vagy szemránckrémet és használd minden nap!

14. Hidratáld a kezed és a hajad is
Bár nehezen hihető, a kezed és a hajad is öregszik idővel. Kezdj el kézkrémet és kondicionálót használni!

15. Hagyd abba a dohányzást
Semmivel, de tényleg semmilyen csodaszerrel nem segíthetsz többet az arcbőrödnek, mint a dohányzásról való leszokással. A sokszor ismételt egészségügyi okok mellett akár éveket is fiatalodhatsz, ha leteszed a cigit. A bőröd pedig eszméletlenül hálás lesz!

16. Mindig mosd meg az arcod lefekvés előtt
Ugye mondanunk sem kell, hogy sminkben soha ne bújj az ágyba?!

17. Óvatosan a csillogó szem sminkkel
Na nem azért, mert már kinőttél a csillámporból, hanem azért, mert a csillámpor mászik bele legkönnyebben a szem alatti apró barázdákba, feltűnően kihangsúlyozva azokat.

18. Fogadd el
Mindenki öregszik. A kérdés, hogy mikor kezd el látszódni rajta az öregedés. Ha odafigyelsz, gondos vagy és egészségesen élsz, akkor a harmincas éveidben sem fog látszódni! Ekkor viszont már tenni is kell azért, hogy ne látszódjon. Fogadd el ezt, és tegyél érte!

(Fotók: popsugar, sunsettalks, womenshealthandfitness)