Jump to content

Kényeztető citromos bőrápoló - csináld ajándékba!

2014. 12. 19. 09:46

A téli hideg nyomai meglátszanak arc- és kézbőrödön? Az ünnepek előtti nagy rohanásban kényeztetnéd magad valamivel? Vagy csak egyszerűen örömet szereznél barátnőidnek, szeretteidnek? Készíts házi citromos bőrápolót - a boltban kapható kenceficék negyedéért!

Végtelenül egyszerű, mégis csodás recept, amit kedvedre variálhatsz szükségleteidnek megfelelően.
A következőkre lesz szükséged:

- egy csésze cukor (dönts belátásod szerint, ha fehér cukrot teszel bele, akkor inkább kézápolóként használd, barna cukorral arcradírként is remek megoldás)
- negyed csésze (vagy picit több) kókuszolaj
- citrom illóolaj
- egy csinos befőttesüveg a tároláshoz, ajándékozáshoz


Mérd ki a cukrot, és tedd egy keverőtálba. Ezek után adagold hozzá a kókuszolajat. Kezdd negyed csészével, és ha úgy érzed, kell még a megfelelő állaghoz, tegyél bele többet. Addig keverd a cukrot és a kókuszolajat, amíg könnyű, szinte habos textúrát érsz el. A kókuszolaj szobahőmérsékleten szinte szilárd anyag, így dolgozni kell vele.
Te döntöd el, hogy mi az az állag, amit szívesen kensz a bőrödre :)

(Ha esetleg allergiás vagy a kókuszolajra, használhatsz helyette mandula, grapefruit vagy jojoba olajat is!)

A mixbe csepegtess nagyjából 15 csepp citrom illóolajat a kókusszal keveredő csodás illatért! Persze alkalmazhatsz más illóolajat is, de előtte ellenőrizd, hogy biztonságos-e a bőrön használni.
 

Ha kész az egyveleg, töltsd csinos és lehetőleg széles szájú befőttesüvegbe, ha pedig ajándékként adod, díszítsd sárga szalaggal!

Szappannal való kézmosás után egy kanálnyit tégy az ujjaidra és alaposan dörzsöld bele kezedbe, barna cukor esetén pedig akár arcbőrödre is, majd bő vízzel öblítsd le. A kókuszolaj kiválóan hidratálja és ápolja a bőrt, a cukor pedig segít az elhalt hámsejtek eltávolításában.

(Fotók: iheartnaptime, livingwellspendingless)