Jump to content

5 hétköznapi szokás, amitől pattanásaid lehetnek

2014. 11. 07. 12:41

Már nem vagy tinédzser, mégis időként elöntik arcodat a pattanások? Lehet, hogy olyan mindennapi szokások okozzák ezt, amelyekre nem is gondolsz!

1. Telefon

Ha egész nap nyomogatod a telefonodat, vagy tok nélkül hordod a táskában, autóban, munkahelyeden, ne csodálkozz, ha előbb-utóbb tele lesz olajos foltokkal és bacikkal - és amikor beszélsz, az arcodhoz nyomod a telefont...
Naponta tisztítsd le nedves törlőkendővel a telefonodat, és máris javulni fog a helyzet.

 

2. Edzőtermi matracok

Ha gyakran játsz edzőterembe, jógázni vagy tornázni, ne felejtsd el tisztítani a matracot, amin edzel. Akkor is, ha a sajátod, hiszen az izzadtság és az olajfoltok rólad is átkerülhetnek. Törölgesd át a matracot egy kendővel használat előtt, és teríts rá egy tiszta törülközőt.

 

3. Párnahuzat

Képzeld csak el: a párnahuztod egész éjjel szívja magába az olajat az arcodról, a fennamaradt sminktől, az izzadságtól, és a hajadról. Te pedig minden fordulásnál jól belekened az arcod ebbe a maszatos koszba. Ne felejtsd el cserélni a párnahuzatot hetente egyszer!

 

4. A kezeid

Gondold át, hányszor érsz a kezeddel az arcodhoz egy teljes nap alatt! Vakarászod, simogatod, sminkelés közben fogdosod, a hajaddal babrálsz, stb. A kezed pedig rengeteg koszt vesz fel, ha eszel, iszol, nyomkodod a laptopod vagy nyilvános helyen nyúlkálsz hozzá dolgokhoz. Próbáld meg minél kevesebbet tapogatni az arcod, vagy minden lehetséges szennyeződés után moss kezet.

 

5. Mosószer vagy öblítőszer

Sokan nem is tudják, de allergiásak a mosó- vagy öblítőszerükre. Nem tudod mitől viszketsz vagy miért pattogzik ki az arcod? Lehet, hogy érzékeny vagy a szer valamelyik összetevőjére. Használj hipoallergén mosószert, hátha ez a megoldás!

(Fotók: popsugar.com, pslovecharli.com)