Jump to content

Lebuktak a pasik: ők is annyit készülődnek, mint a csajok

2014. 11. 05. 11:11

Mindenki által elfogadott sztereotípia, hogy a nők azok, akik két órát készülődnek és 17 különböző terméket kennek magukra reggelente, az esti buli előtt pedig még súlyosabb a helyzet. Ám egy felmérésből kiderült, hogy a pasik pont ugyanannyit készülődnek!

A HuffPost Style és a YouGov felmérésében 1000 amerikai felnőttet kérdeztek meg reggeli és az esti buli előtti készülődési szokásaikról. Meglepő eredmény született: a nők és a férfiak esetében is 52%-nak 10-30 perc közötti időre van szüksége reggel ahhoz, hogy elinduljon otthonról. Azok között, akik azt mondták, hogy 30 percél több időre van szükségük, a férfiak aránya nagyobb, hiszen míg a pasik 25%-a képtelen fél óránál hamarabb összekapni magát, addig a csajoknál ez csak 21%.

Az egyetlen különbség a 10 perc alatt végzőknél van a férfiak javára: a pasik között akad 18%, aki nagyon hamar el tud indulni, a hölgyeknél csak 9% képes a 10 perces álomidő betartására. (A minta maradéka nem válaszolt, vagy nem tudta meghatározni az elkészülésre szánt időt.)


 


Amikor az esti buli előtti készülődésről van szó, akkor azért a hölgyek győznek. A férfiak 58%-a 10-30 perc alatt készülődik el, és csak 20%-a igényel ennél több időt. A lányok 42%-a szintén fél óra alatt alatt rántja össze magát, de ugyanilyen arányban vannak azok is, akik fél óránál többet szánnak a csinosítgatásra.

A hölgyeknek sokkal fontosabb, hogy este jól nézzenek ki, hiszen mindössze 5% vallja azt, hogy 10 perc alatt elkészül, míg a férfiak 16%-a képes buli előtt is 10 perc alatt végezni.

A különbség természetes egy dologban rejlik: smink. Míg a pasiknak nagyjából ugyanazok a teendőik a reggeli és a buli előtti készülődés során, addig a hölgyek igen nagy százaléka festi ki magát, ha partizni megy. Azok is, akik reggelente nem sminkelnek vagy csak minimális festéket dobnak fel.

 

(Forrás: huffingtonpost.com)