Jump to content

Edzés után is jól állhat a hajad

2014. 10. 31. 22:44

Tegye fel a kezét, aki mondott már le azért edzésről, futásról vagy bármilyen mozgásról csak azért, hogy közben ne menjen tönkre frissen mosott haja, vagy ne kócolódjon össze trendi frizurája? Hát igen, ez valóban macera. Jöjjön azonban néhány trükk, melyekkel edzés után is felfrissülhet a hajad.

Edzés, futás vagy bármilyen testmozgás akkor igen hatékony, ha elfáradsz és megizzadsz. Bárpedig ha izzadsz, a hajad is izzadni fog. Plusz összekócolódik, lelapul, elveszíti tartását és formáját. Ezzel nincs is semmi baj, ám sokaknak a munka vagy a tanulás mellett nincs még arra is idejük, hogy edzés után sok időt töltsenek frizurájuk elkészítésével.

Íme néhány trükk és jótanács, melyekkel talán te is időt spórolhatsz, és nem mondasz le a mozgásról a tökéletes haj kedvéért.

 

1. Ha nincs időd edzés után hajat mosni, használj száraz sampont. Pillanatok alatt felfrissíti hajadat, és eltünteti a zsíros hajtöveket.

2. Vedd elő a hajszárítót, emeled fel a hajtöveidet az ujjaiddal, és fújd át hajszárítóval néhány másodpercig. Ez ad egy kis volument a frizurádnak, mely nem fog rálapulni a fejedre.

3. Ha hosszú a hajad, vélhetően nincs időd hosszadalmas frizura készítésre edzés után, ezért csak csinálj úgy, mintha órákat foglalkoztál volna vele. A hajvégeidre tegyél egy kis hajhabot, tégy úgy, mintha összegyűrnéd a hajtincseidet, majd a legnagyobb átmérőjű hajgöndörítővel itt-ott hullámosíts. Így könnyed, laza fürtjeid azt sugallják majd, hogy épp a tengerpartról érkeztél, nem pedig az izzasztó Zumba-óráról.

4. Ha tényleg nincs időd, némi szárazsampon használata után még mindig összefoghatod egy elegánsabb lófarokba, vagy kontyba a hajadat.



5. Csinálj úgy, mintha sokat foglalkoztál volna a frizuráddal. Fond össze a hajadat, és hanyagul hordd féloldalasan, esetleg készíts egy szofisztikáltnak tűnő kontyot hajfánk segítségével.



(Fotók: popsugar.com, pinterest.com)