Jump to content

Halloween: Piroska farkas karmolással

2014. 10. 24. 13:35

Halloween legjobb és legütősebb jelmezei kissé félelmetesek, de élethűek is. Ha egy kis kreativitással is meg vagy áldva, készítsd el Piroska jelmezét és sminkjét egy kis csavarral: arcodon a farkas karmolásának nyomaival.

Ez a smink némi kézügyességet igényel, de mi lépésről lépésre elmondjuk, mit tegyél, a videó segítségével pedig közelről láthatod, hogyan készülnek el a karmolások.

A smink elkészítéséhez természetesen extra hozzávalókra is szükség van: speciális sminkboltokban kapható úgynevezett sebkészítőre, ami arckarmolások, bőrhegek elkészítésére alkalmas viaszanyag, azaz scar wax. Ehhez szerezz még be egy smink spatulát, és némi művért.

Az alapsminked legyen egyszerű, tiszta, szinte romantikus: alapozó, bronzosító és pirosító, visszafogott szemsmink, nagy szempillák és egy élénkpiros matt rúzs. Jelmezed fekete ruha legyen, természetesen az elmaradhatatlan piros köpennyel és a kiskosárral.

A farkaskarmolások elkészítéséhez eőször gyúrj és sodorj a viaszból vékony, gilisztaszerű csíkokat több méretben. A kezedtől felmelegedett csíkokat nyomd az arcodra, majd a spatula segítségével kend és olvaszd bele a bőrödbe. Nem baj, ha nem lesz egyenletes, végső soron súlyos, mély karmolásokat "ejtesz" magadon. Rögzítsd púderrel. Ha kész, egy fogpiszkáló segítségével húzz végig egy barázdát a viaszcsíkokon, majd fesd be azokat művérrel.

Ha kész, nincs más dolgod, mint keríteni egy farkast és indulhat a Halloween!

 



(Fotó: tenipanosian.com)