Jump to content

8 szépségápolási hiba, amit gyakran elkövetünk

2014. 10. 05. 15:03

Nem születhet mindenki sminkmesternek, fodrásznak vagy kozmetikusnak. Nem csoda, ha vannak berögzült szépségápolási szokásaink, melyeket gyakran elkövetünk. Íme 8 olyan hiba, melyet könnyedén kijavíthatsz!

1. Egész hajon használni kondicionálót és balzsamot

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy úgy használják a kondicionálót és a balzsamot, mintha sampon lenne. Pedig a fejbőrödnél növő friss és egészséges hajnak nincs rá szüksége, csak a hajszálaid végei károsodnak. Kezdd a fültövednél masszírozni a kondicionálót és balzsamot és úgy haladj a hajvégekig.

2. Alapozót felvinni, mielőtt megszárad a hidratáló krém


Ha túl gyorsan viszed fel az alapozót hidratálás után, a két krém összekeveredhet, amitől zsírosabb, csillogóbb lesz az arcbőröd, az alapozód pedig nem tudja majd az egész napos kívánt fedettséget biztosítani. Várj legalább 1 percet, hogy a hidratáló krémed megszáradjon, és egy arckendővel itasd fel a felesleget.

3. A parfümöt öltözés után magunkra fújni


Sokan nem tudják, hogy a textil anyagok gyengítik és módosítják a parfüm illaterejét. A parfümöket direkt úgy fejlesztették ki, hogy azok a bőrön érvényesüljenek. Öltözködés előtt fújj a hajlataidhoz egy kis parfümöt: térd, csukló, könyök, nyak és a fülcimpák mögé. Ne dörzsöld el, ne dörzsöld össze a csuklódat, mert az megtörtheti a parfüm molekuláris struktúráját.

4. Túl közel szedni a szemöldököt a tükörhöz

Sokan odatapadnak a tükörhöz, amikor a szemöldöküket szedik. Ez kétségtelenül alapos munkát eredményez, ám ilyenkor elvonjuk a figyelmünket a szemöldök alakjától és formájától, melyet csak akkor tudunk jól igazítani, ha kissé távolabb állunk a tükörtől.

5. A nyak elhanyagolása

Az arcápolást becsületesen végzők között is gyakran előfordul, hogy teljesen megfeledkeznek a nyakukról. Pedig a nyakbőr sokkal vékonyabb és érzékenyebb, mint az arcon lévő bőr. A reggeli és esti arctisztításnál ne feletjsd el a nyakadat tisztítani, lemosni és hidratálni!

6. Hidratálót használni a szem puffadására

Ha reggelente, esetleg egy kiadós sírás után puffadtak a szemeid, ne hidratáló krémmel próbáld meg orvosolni a problémát. 10-15 percig borogasd jéggel, vagy kamillateával és használj koffeintartalmú szemkrémet, majd sminkelésnél szem alatti korrektort. Ha így sem múlik el, fordulj bőrgyógyászhoz, hiszen lehet, hogy allergiád van...

7. Túlzásba vitt tisztálkodás

Sokan azt gondolják, hogy ha minél hosszabban áztatják magukat a zuhany alatt va,gy minél erősebben dörzsölik a testüket, tisztábbak lesznek (ugyanez vonatkozik a hajmosásra is). Ez azonban téves hozzáállás, hiszen nem szabad eltávolítanunk a bőrön található természetes olajokat és lipideket, melyek hidratálják és védik bőrünket. Mosakodj alaposan, de ne vidd túlzásba: 10 perc vagy kevesebb is elég meleg, de nem forró vízben.

8. Pattanások túlkezelése

Ha van egy pattanásunk, hajlamosak vagyunk túlkezelni. Dupla adagot kenünk rá a csodaszerből és többször kenjük át tonikkal és pattanástalanítóval. Nem szabad azonban túlzásokba esni, hiszen az erre a célre kifejlesztett termékekben olyan savak vannak, amelyek teljesen áthatolnak a bőrön. A túlzott használat akár égési sebesüléseket, vagy feltűnő pirosságot is okozhat. Naponta maximum kétszer foglalkozz a pattanásaid kezelésével.

(Fotók: realsimple.com)