Jump to content

Sztáresküvők: házasodj Olaszországban!

2014. 10. 02. 09:59

Múlt hétvégén elkelt egy újabb hollywoodi sármos színész, George Clooney. Ennek apropóján gyűjtöttük össze azokat a sztárokat, akik az Oscar-díjas színészhez hasonlóan szintén Itáliában mondták ki a boldogító igent. Úgy látszik, ez az igazán menő mostanában...

George Clooney Velencében, egy romantikus XVI. századi palazzóban vette el szerelmét, Amal Alamuddint. Az ő esetében teljesen indokolt volt az olasz helyszínválasztás, Clooney ugyanis hosszú évek óta a Comóban, egy tóparti villában él, és szinte csak a forgatások miatt utazik vissza az Egyesült Államokba.

Clooney előtt nem sokkal, még a nyár folyamán Firenzében esküdött örök hűséget a reality sztár Kim Kardashian rapper vőlegényének, Kanye Westnek. A sztárpár mindent megtett azért, hogy a sajtó azt higgye, Párizsban lesz az esküvő, ám az utolsó pillanatban kiderült: Kim egy szintén XVI. századi épületben, a firenzei Forte di Belvedere erődben megy férjhez. A hírek szerint Kimék azért választották a csodaszép toszkán várost, mert korábban itt fogant kislányuk, North West.




John Legend énekes bizonyára összetört néhány női szívet, amikor tavaly szeptemberben oltár elé vezette modell kedvesét, Chrissy Teigent, ám még inkább ellágyulhat a szívünk, ha hozzátesszük, hogy egy comói tó partján fekvő villában történt mindez.



Vannak olyanok is, akiknek nem jött be az olasz esküvő: Tom Cruise és Katie Holmes azóta már felbomlott házzasságát még 2006-ban a Bracciano tó partján található Odeascalchi kastélyban kötötte egy naplementés szertartáson, természetesen rengeteg sztár meghívott körében.



Justin Timberlake 2012-ben vette rá magát az esküvőre: hosszú és titkos szervezkedés után a sajtót kizárva tudta elvenni színésznő menyasszonyát, Jessica Bielt egy, a dél-olaszországi Puglia tartományban található kis településen. Az esküvő pontos helyszíne még a  vendégek elől is az utolsó pillanatig rejtve maradt, melyet aztán igazi dél-olasz stílusban ünnepeltek egy olajfa ligetben, helyi ételekkel és borokkal.



(fotók: people.com, hollywoodlife.com)