Jump to content

A jövő sminkje: digitális makeup

2014. 08. 20. 17:44

A divat folyamatosan változik és ez a kozmetikai termékekre is igaz. A legújabb sminket egy számítógépes programmal vetítik az arcra, ami bár nem tapintható, mégis élethű. A technológiának a neve CGI, amit már filmekben is láthattál. Ha nem akkor most bemutatjuk, hogyan is működik.

Gondolkodtál már azon, hogy milyen egyszerű lenne, ha csak egy mozdulattal tökéletes sminket tehetnél fel az arcodra? Most valószínű, hogy ez lehetséges.

A Tokióban kísérletező Nobumichi Asai egy olyan producer, aki először alkalmazta a CGI technikát emberi testen. Asai „feltérképező” vetítéssel alkotta meg azt a sminket, amit később a modell arcára helyezett. Ezért látható pontok tömkelege a modell arcán, mert azzal azonosítja be az arc részeit. Az arcot „beszkenneli” és feltérképezi a program, még mielőtt megtervezi a képeket.

Ez az első alkalom, hogy a program képet vetített egy emberi testre. Az eredmény lenyűgöző volt. Ha a program beválik, valószínű, hogy viszontlátjuk Lady Gaga-n vagy Katy Perry-n. A videót itt nézhetitek meg.

Forrás és fotók: cosmopolitan.com