Jump to content

Videó: a Nap veszélyes a bőrre

2014. 08. 18. 19:55

A következő videón olyan emberek arcait láthatjátok, akiket UV-sugárral világítottak meg. Így mutatják be a Nap káros hatásait és az eredmény megdöbbentő. Ezek után biztos bekened majd magad naptejjel napozás előtt!

Mind hallottuk már a figyelmeztetéseket: a túlzott napozás nem egészséges, és akár bőrrákot is okozhat. Azonban nehéz erre mindig odafigyelni, főleg ha nem látjuk a káros hatásait a szemünkkel.

Egy fotós viszont bebizonyította, hogy igenis káros ha nem használunk naptejet a napozáshoz. Thomas Everitt (fotós) megállított idegen embereket az utcán és megkérte őket, hogy nézzék meg magukat UV-fényben, ami olyan bőrkárosodásokat mutatott, amit szabad szemmel nem lát az ember. A gyalogosok le voltak döbbenve, többeknek el is torzult az arca. Nem csak a károkat, de a ráncokat is megmutatta a fény.

Mint az alábbi videóban is írták, mindenki egészséges bőrrel születik, de különböző módon öregedik, és a napsugárzás felgyorsítja az öregedést. Másik oldalról megközelítve ezt úgy kell érteni, hogy a naptej blokkolja az UV-sugarakat, ami a fotón feketének tűnik.

Ha ez nem lenne eléggé meggyőző, akkor a Bőrrák Alapítvány kutatása szerint, Amerikában a leggyakoribb rák típus a bőrrák, és évente két millió embert diagnosztizálnak ezzel a betegséggel. Szóval nem elég csak nyáron bekenni magunkat, a veszély egész évben fenyeget. A videót pedig itt tudjátok megnézni.

 Forrás és fotók:elle.com