Jump to content

A modell, aki a betegsége miatt futott be

2014. 08. 15. 14:39

Chantelle Brown-nak vitiligo nevű betegsége van, amit még kiskorában diagnoztizáltak nála. Azonban ennek köszönheti, hogy sikeres modell lett, és egyre több divatház kéri fel fotózásokra. Saját betegségének történetével bátorítja a nőket, hogy legyenek magabiztosak és fogadják el magukat.

Mi is az a vitiligo?

Egy olyan bőrbetegség, ami azokat a sejteket roncsolja, amik a bőr pigmenteket termelik szervezetünkben. Emiatt a testen fehér foltok jelennek meg, amire sajnos még nincs gyógymód.

A modell betegségét 4 éves korában állapították meg, amivel gondjai akadtak fiatalon. „Akkor kezdődtek a bántalmazások, mikor iskolába mentem." – mondta Chantelle. „Nagyon nehéz volt, és probléma volt az önértékelésemmel is.„

Ma már azonban teljesen megváltozott a hozzáállása a betegségéről, főleg mikor Tyra Banks felfedezte az Instagramját és megkérte, hogy induljon az Amerika Top Modellje című műsorában. Ami még különlegesebbé teszi a lányt, hogy a foltjai majdnem szimmetrikusak, ami ritkán fordul elő.

A 20 éves modell azt mondta, hogy a műsor megadta neki a kezdő lökést, hogy esélye legyen beszélni a nőkhöz arról, hogy fogadják el testüket és önmagukat. „A felnőtté válásom folyamata a ’fake it until you make it’ elv alapján működött. (Vagyis játszd meg, amíg el nem hiszed.) – mondta Chantelle. „Eldöntöttem, hogy tudod mit? Folyamatosan mondogatni fogom magamnak, hogy gyönyörű vagyok, amíg tényleg gyönyörűnek érzem magam. Aztán megtörtént és tényleg elhittem.”

Forrás és fotók: cosmopolitan.com és Instagram