Jump to content

A perverz divatfotós botrányai

2014. 07. 16. 17:55

Terry Richardson a világ egyik leghíresebb fotósa a divatiparban. Olyan hírességekkel készített már fotósorozatot, mint Lady Gaga, Miley Cyrus vagy Miranda Kerr, szupermodell. Mégis egyre többen vádolják szexuális zaklatással a férfit, több modell is tapasztalt hasonlót vele kapcsolatban közös munkájuk során. Richardson természetesen mindent tagad, de a sok kisebb nagyobb botrány negatív hatással lehet a karrierjére.

A divatvilág hírhedt alakja már évek óta karrierje csúcsán van, főleg barkó, retró napszemüveg és flanelingjéről lehet megismerni. Kezdetekben még csak az utcáról hívott be nőket, akiket eléggé túlfűtött pózokban örökített meg. Hihetetlen, de a tervezők körében egyre jobban elterjedt a neve, olyan divatházakkal dolgozott már együtt, mint Tom Ford vagy Marc Jacobs és olyan magazinoknak készített divatanyagokat, mint a Vogue, Harper’s Bazaar vagy a Vanity Fair.

Később viszont meglett a böjtje a sok szemérmetlen fotónak. Nem egy modell jelentette fel, hogy már túl bizarrá vált a fotózás menete. Azon kapták magukat, hogy már szinte meztelenül állnak a kamera előtt. Ezek az állítólagos esetek már 2004-ben is nagy port kavartak.

A művész erről az egész botrányról nyilatkozott is, amiben mindent tagadott, és kijelentette, hogy munkái során egy olyan alany sem volt, aki ne tudta volna, hogy mi fog történni és ő sosem kényszerített senkit, a legcsekélyebb mértékben sem. Ami igaz, hogy Richardson sosem tagadta, hogy pornográf stílusú fotói vannak, és a munkáit először szerződés megkötése után intézte mindig.

Bár attól függetlenül, hogy igazak-e a hírek vagy sem, Richardson karrierje még mindig felfelé ível. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint legújabb szerződése a Playboy-val, amely felkérték őt, hogy csinálja meg a történelem legnagyobb pornókönyvét, természetesen csak Playmate-ekkel. A fotósorozat megjelenése jövő nyárra várható és mi már most elkönyveljük ezt úgy, mint a legtöbbet eladott könyv a férfiaknak.

Saját blogjára mindig feltölti a legújabb képeit is, amit ezen a linken meg is lehet tekinteni.

A művésznek, amint az idők folyamán kiderült, nagyon jó barátai vannak. Még ezek a vádak sem tudták kikezdeni karrierjét, sőt az amerikai elnököt is fotózta már. Hiába támadják őt folyamatosan, bizonyítékot sosem találtak ellene, és amiben biztosak lehetünk hallunk még róla.

Fotók: www.highsnobiety.com

www.life.hu