Jump to content

A világbajnokság trófeáját Louis Vuitton-ban szállítják

2014. 06. 16. 11:30

A divat úgy látszik, már mindenhol jelen van. A hetekben tartják a foci vb-t, aminek a győztese a jól megérdemelt trófeát is megkapja. A divatház egy speciális táskát készített, amiben átszállítják a kupát a döntő meccs helyszínére.

A négyévente megrendezett világbajnokság a férfiak kedvenc időszaka. Semelyik férfit nem lehet kirobbantani a tévé mellől. Bármily furcsa módon is, a divat ide is betette a lábát, nem is akárhogy.

Most éppen a Louis Vuitton tervezett egy különleges bőrtáskát a trófea számára, amiben az arany szobrot átadják majd a győztes csapatnak.

A trófea 18 karátos aranyból készült, és az eredetit Brazíliában tartják. A szobor két embert ábrázol, ahogy tartják a Földet a kezükben. A spanyolok, akik a 2010-es bajnokságot nyerték, jelenleg a trófea „hordozói”.

Maga a bőrönd vagy inkább táska, amit kizárólag a szállítására terveztek, a híres LV monogramm díszíti. A FIFA kezdeményezésére tervezte a divatház, ezévben másodszorra. Már 2010-ben is ebben a bőrtáskában szállították. Az elegáns táskát Dél-Afrikában készítették, egy nagynevű műhelyben, kézzel, és a tipikus arany gomb és kemény szél dominál minden sarkán.

Nem ez az első alkalom, hogy a divatház kollaborál a híres sporteseménnyel. Még 1851-ben az Amerikai kupa trófeájának az alsó törzsét is ők tervezték.

Forrás és fotók: www.vogue.co.uk