Jump to content

Coco Chanel legjobb idézetei

2014. 06. 14. 13:22

A divat nagyasszonya mindig is értett véleménye megformálásához. Több idézetét még máig használják. Nézzük a legtalálóbbakat!

Gabrielle Chanel, másnéven ’Coco’ a divattörténelem egyik kiemelkedő alakja, akit még azok is ismernek, akiknek nem fontos a divat. Hála neki, a nők fellélegezhettek és válthattak nadrágra és más fiús darabokra. A 20-as években még mindenki az eleganciára ment, nem számított, hogy kényelmes volt vagy nem. Mint például a fűző vagy a rakott szoknya. Ő alkotta meg az első kosztümöt, amit nők milliói hordanak, még ma is. A híres logo (2 C betű), pedig ma már beleolvadt a köztudatba, ahogy pár igen találó idézete is.

1. „Mindenki röhögött az öltözködési stílusomon, de ebben rejlett a sikerem titka. Más voltam.”

2. "Húszévesen olyan az arcod, amilyennek a természet teremtette. Harminc évesen olyan, amilyenre az élet formálta. De ötven évesen olyan, amilyet megérdemelsz."

3. "A divat változik, a stílus örök."

4. "Nem divat, ami nem terjed el."

5. "A luxus nem a szegénység ellentéte, hanem az ízléstelenségé."

6. "A nők sokkal figyelmesebben választanak hálóinget, mint férjet."

7. "Ha szépülni szeretnél, a lelkeddel és a szíveddel kell kezdened, mert addig egyetlen kozmetikum sem fog hatni!"

8. „Hova kell a parfümöt fújni – kérdezte tőlem egyszer egy fiatal nő. Azt válaszoltam neki, hogy oda, ahova csókot szeretne kapni.”

9. „Egy lánynak két dolognak kell lenni: előkelőnek és mesésnek.”

10. „Nem értem, hogy egy nő hogyan hagyhatja el a házat anélkül, hogy egy kicsit rendbe szedné magát – még akkor is, ha csak illendőségből. Hiszen sosem tudhatja, hogy nem aznap randevúzik-e a végzetével. És ha már a sors úgy akarja, akkor jobb, ha csinosan néz szembe a végzettel.”

11. „A legszebb szín a világon az, amelytől szépnek érzed magad.”

Forrás: www.citatum.hu

www.shopping.hu