Jump to content

Angelina Jolie, mint Demóna hódít a divatiparban

2014. 06. 02. 13:49

Legújabb filmjében, a Demónában pont ő játsza a gonoszt. Világszerte most érkezik a mozikba a film, amelynek nagy hatása volt a divatiparra is. Nézzük milyen ördögi kollekciókat készítettek Csipkerózsika gyilkosának segítségével!

Az egész világon május 30-án mutatták be a Demónát, ami Csipkerózsika története, csak a gonosz szemszögéből. A főszereplő természetesen Angelina Jolie. A divatipar is ráugrott a lehetőségre, és egyre másra jelentek meg a különböző kollekciók limitált kiadásokban.

A Mac sminkcég hamarosan ki fog adni egy limitált sminkkollekciót, ami arc, száj, szem és köröm termékekből fog állni. Nem ez az első alkalom, hogy a Mac Disney filmmel kapcsolatos szettel rukkol elő. Még pár éve lehetett kapni Szörnyella de Frász, Ursula és Demóna által inspirált szépség-termékeket, amik akkor is nagy sikert arattak. Annyi biztos, hogy a sötétebb színek kerülnek majd előtérbe, köztük azzal a bizonyos vérvörös rúzzsal.

Csakhogy a gyerekek se maradjanak ki a jóból, Stella McCartney tervezett egy halloween-i gyerekkosztüm kollekciót, Angelina Jolie közreműködésével. A filmből a legfontosabb szereplők jelmezét tervezték meg, köztük Csipkerózsikáét is. Maga a tervező is nagy rajongója a Disney-filmeknek, ezért kihasználta a lehetőséget, hogy ő is valami maradandót alkothasson. A kollekciót már áprilisban is meg lehetett vásárolni, óriási sikere volt.

A szarvakat, amiket Demónaként viselt Jolie, az Alexander McQueen divatház kreatív igazgatója készítette el, bár nem ő tervezte. A szarvak tervezője ugyanis Justin Smith londoni kalapos volt. Fekete tollak vonták be, ami egyszerre sugallta a gonosztevő ikonikus, erős és különleges egyéniségét.

Végül nem is lenne egy kultikus film igazán maradandó, ha nem készítenének hozzá ékszereket. A Disney külön üzletet kötött a Crow’s Nest Fine Jewellery-vel, hogy tervezzenek egy olyan ékszersorozatot, ami a Csiperózsika végzet asszonya igéző stílusához illik. A hét darabos kollekció, ami gyűrűből, karkötőkből és fejdíszekből áll, a filmből vett fontos momentumokat örökítette meg.

 

Ha már a maradandó élményekről van szó, maguk a tervezők is imádattal fogadták Angelina Jolie alakítását a Demónában. Mert Alas és Marcus Piggott ’hihetetlen múzsának’ írták le Angelinát. A plakátok, amiket a két divatfotós készített, még előző év őszében megjelentek és már akkor a figyelem középpontjában voltak. Ha másért nem, hát mindezekért egyértelművé vált, hogy ezt a filmet nem szabad kihagyni.

Forrás és fotók: www.vogue.com