Jump to content

Sapka és kalap trendek nyárra

2014. 05. 26. 16:44

A nagy hőség közeledtével okos döntés beszerezni egy stílusos sapkát vagy kalapot, ami egyrészt jól is néz ki, másrészt megvéd a leégéstől. Mi megtaláltuk a legjobb darabokat.

Bizony abban az időszakban járunk, mikor nagyon is jól esik a meleg levegő és tűző nap, hiszen még mindig olyan érzésünk van, mintha csak tegnap lett volna tél. Ugyanakkor vigyáznunk kell, mert könnyen leéghetünk. Ilyenkor jön jól egy stílusos sapka, amivel rögtön feldobhatjuk szerelésünket.

Nem kell rögtön arra gondolni, hogy biztos csak jó drágán lehet venni egy ízléses darabot. Vannak olyan üzletek, ahol igenis megtaláljuk a tökéleteset számunkra, és nem is kell mélyre nyúlni a pénztárcában.

Természetesen oda kell figyelni, hogy milyen típusút veszünk, hogy jól álljon a fejformánkhoz vagy a hajunkhoz. Jó áron lehet kapni sapkákat a H&M-ben, Zara-ban, Reserved-ben és akár a C&A-ban. Nézzük hát a nyár legújabb darabjait!

A kerek cukiság

Erről szerintem mindenkinek Charlie Chaplin jut eszébe a fekete cilinderjével. Angolul csak ’bowler’-nek hívják, ami annyit tesz, hogy tekéző. A jelentésétől eltekintve egy mókás és magabiztos kinézetet biztosít.

Elegáns szalmakalap

Ezt a bájos kalapot kifejezetten hajókázásra találták ki. Akaratlanul is a Tom Saywer regényre asszociálunk. A kis vintage masni pedig bármilyen szerelést feldob.

Világutazó kalap

A legendás Panama kalap sosem megy ki a divatból. Sajnos itt bizony meg kell adni az árát, viszont életed végéig kihúzza melletted, szóval megéri. Ez a szépség minden strandos felsődhöz ad egy kis pluszt.

Vidéki chic

A váratlan színek és modern minták egy új cowgirl hatást adnak a kalapnak, amit így biztos több kedvvel veszel fel. Egyszerre vadócnak és trendinek tűnsz majd a bikiniddel együtt.

A klasszikus sapka

Bár a baseball sapkák ideje már rég lejárt, egy kis színnel fel lehet őket turbózni. A színeknek mindig is nagy ereje volt, így egy átlagos stílus átalakulhat bohémmá.

A 20-as évek kalapja

Az üvegbúra alakú kalap főként a húszas évek slágere volt. Ha ’A nagy Gatsby’ kora elvarázsolt, akkor neked találták ki ezt a klasszikus darabot.

Hollywood-i turbán

Legjobban a hírességek értettek a kendők viseléséhez. Ez sem volt másképp a turbánnal kapcsolatban. Fel a napszemüveget és csomózd rá a fejedre a legszebb kendőt. A régi glamour sosem tűnik el.

A titokzatos széles kalap

Ma már főleg ez hódít, még a fiatalok körében is. A 70-es évek favoritja a nagy széléről lett híres. A feketét és sötétebb színeket ajánljuk.

Fotók: msn.glo.com