Jump to content

Tavaszi nagytakarítás a gardróbban

2014. 05. 01. 16:55

Már bőven benne vagyunk a tavaszban, de még mindig nincs késő kitakarítani a legféltettebb fiókjainkat, ahol a ruháink sorakoznak. Íme néhány tipp, amivel hatékonyan lehet elérni eredményt.

A telefon csörög. A barátnőd hív, hogy menjetek bulizni. Persze igent mondasz, de hogy mit veszel fel az már egy másik kérdés. És ekkor jut eszedbe a tűsarkú cipőd, amit már egy éve nem láttál, de természetesen sehol nem találod. Ilyenkor kezdesz el stresszelni és azt mondogatod magadban ’Bárcsak megcsináltam volna a nagytakarítást’...

Igen, az évnek megint eljött ez az ideje. Hogy elrakjuk-e az örök kedvenceket, vagy megválunk-e a magára maradt két éves csizmánktól, már tőlünk függ. De egy kis segítség sosem árt. Lássuk hát, hogy a legnagyobbak mit javasolnak.

Karyn Starr, ízlés tanácsadó

A cége, White Starr már lassan egy évtizede ad tanácsot a személyes kapcsolatot ápoló klienseknek. Starr szerint a gardróbunk megmutatja, hogy milyenek is vagyunk igazából. Legelső lépés, gardróbtakarítás, amit úgy magyaráz, hogy ’egy szórakoztató folyamat, mikor az ember rájön, hogy hogyan használja fel régi ruháit kreatív módon.’ Röviden: gardrób detox.

Stephanie LaCava, blog író

Mindig is a minőség, a mennyiség helyett mottóval élt, vagyis inkább vesz egy drágább, viszont jó minőségű cipőt, mint több olcsó, de rossz minőségű darabot. Nem számít, hogy mekkora a gardróbod, úgyis mindig azt találod meg, ami a kedvenced. Erre csakis egy megoldás van szerinte, ha kevesebb ruhád van, rá vagy kényszerítve, hogy új kombinációkat találj ki. Legyél tehát kreatív azzal, amid van!

Lynn Ban, vintage ruhakereskedő

Hogyan is csinálja egy ruhakereskedő? Ban az örökdarabokra esküszik. Mindig olyan ruhát vesz, amit tudja, hogy soha nem megy ki a divatból, mint például a fekete kisruha. Persze belecsempész új darabokat ruhatárába, de odafigyel rá, hogy ne vigye túlzásba. Röviden: mindig időtálló darabokat vegyél!

Michele Ouellet, modell

Mivel Michele élete felét utazással tölti, gardródbja tetején mindig a legszükségesebb holmik vannak, amiket a legjobban szeret vagy legtöbbet hordja. Szóval ha már rávetted magad, hogy kitakarítsd gardróbod, akkor mindenképpen rendszerezd, és akkor több ideig tudod fent tartani a rendet. Egyszóval: vigyél rendszert a tárolásba!

Fotók:

www.osatelegraph.org

www.personalorganizing.about.com