Jump to content

A szerelem tényleg öltöztet?

2014. 04. 30. 12:40

Élteünk egyik legfontosabb szakasza, amikor szerelmesek vagyunk. Megváltozik a viselkedésünk, sokkal boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak vagyunk. Hogyan tud ebben külsőnk is segíteni? Mi az amit csináljunk és mi az amit semmiképp se?

Ha már szerelmesek vagyunk, az öltözködési szokásaink is megváltoznak valamennyire. Fontos lesz a másik véleménye, sőt néha már csak az Ő véleménye számít. Kétségtelen, hogy jobban odafigyelünk kinézetünkre, kétszer meggondoljuk, hogy mit vegyünk fel, és sokkal vonzóbban öltözködünk, hogy a másik figyelme ne lankadjon irántunk.

Egyértelmű, hogy tetszeni akarunk. Tetszeni a másiknak, és már nem csak jól érezni magunkat a bőrünkben. A legjobb oldalunkat helyezzük előtérbe, mintha nem is lennének hibánk vagy gyenge pontunk. Vigyázzunk, hogy itt ne ne essünk túlzásba! Hosszútávon nem kifizetődő úgy viselkedni, amilyenek valójában nem is vagyunk.

Néhány "mit ne" jótanács:

- A 'mindig légy önmagad' alapelv az öltözködésben is érvényes! Ne húzzunk hát magunkra álruhát. Egyrészt fárasztó és néha eltúlozhatjuk, másrészt egy idő után úgyis észreveszi a másik, hogy megjátszod magad. Mindig légy önmagad - ezt nem lehet elégszer hangsúlyzoni. 

- Olyannak öltözz, amilyen belül is vagy! Az öltözködés egy olyan típusú közlési forma, amivel kifejezed önmagad, hogy ki vagy, mit gondolsz magadról és hogy milyen a stílusod. Amikor első benyomást akarsz tenni valakire, ez az első dolog, amit meglát. Abból, amit viselsz, nagyon sok mindent le lehet szűrni. A harmóniát, az összhatáson túl a lelki állapototodat, személyiségedet, gyengéidet - vagyis szinte mindent. Maradjunk önazonosak!

- Ne akarj csak neki tetszetni! Ne hordd csak az ő kedvenceit, félretéve saját kedvenc darabjaidat. Lásd első pont: légy önmagad!

- Tartsd a stílusod! Így ismert meg, így szeretett meg. Nem igaz? Szóval ne féljünk néha kényelmes cipőt felvenni, ha egyszer szeretjük a kényelmes cipőket! Arról nem is beszélve, hogy csak azért mert magassarkúban hosszabb a combunk, ez nem jeletni azt, hogy soha nem lazíthatunk.

És még mielőtt azt a kifogást mondanád, hogy nem mindenki engedheti ezt meg magának, csak olvasd tovább. Nem feltétlenül kellenek drága ruhák ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Ez egy mélyre rögzült kifogás, ami az évek folyamán belénk égett. Ha valaki magabiztos, az akár egy krumplis-zsákot is felvehet, mert nem számít, mit visel, tudja magáról, hogy ő egy jó csaj vagy jó pasi. Egyszóval egyáltalán nem a márkás ruha teszi az embert. Aki harmónikus és kiegyensúlyozott személyiség, az harmónikus és kiegyensúlyozott lesz egy darab fehér trikóban és farmerban is.

Gondoljunk csak a Randiguruban a duci üzletemberre. Will Smith tanította meg számos trükkre, köztük arra is, hogy mindig legyen magabiztos. Figyelmesség, humor, eredetiség. A külsőt illetően pedig egyszerűség, harmónia, eredetiség. Ez az igazi recept, és nem a nagy márkás pólók. Az eredmény pedig magáért fog beszélni, még ha kedvesünk nem is Ryan Gosling, vagy épp mi sem vagyunk Amber Valletta.

  

Fotó: www.lashpash.com