Jump to content

Ó azok a 80-as évek

2014. 04. 24. 14:36

Lábmelegítő, válltömés, dauerolt hajzuhatag? Ugye mindenkinek beugranak a vastag szemöldökök, őrült láncok és kiegészítők, a rikító szemfesték vagy Madonna ujjatlan kesztyűje, hiszen mindez nem is volt olyan rég. Lássuk a legemlékezetesebb szereléseket!

A 80-as évek divatjai kifejezetten nem a visszafogottságról szóltak. Kihívó smink, megnagyobbított váll, rengeteg lógó kiegészítő, dauerolt és tupírozott haj. Mai szemmel nézve kicsit punkos benyomást keltett minden megjelenés. A vagány csajok Cindy Lauper-nek öltöztek, és még a szolídabb hölgyek ruhájára is ma már azt mondanánk, hogy ’too much’.

Első ismerős darab, a válltöméses kosztüm. Minden nő emlékszik erre, mikor egy ilyen tömés nélkül nem lehetett munkába menni. Ma már inkább próbáljuk elfelejteni, hogy valaha is hordtunk ilyet.

 

Az óriási fülbevalók még ma sem mentek ki a divatból, viszont most az egyszerűbbet és pihe könnyűt favorizálják. Anno nem lehetett egy ilyen lógó csoda nélkül elmenni egyetlen buliba sem.

A mi kedvencünk az aerobic zokni, amiben még Jane Fonda anyánk mutogatta a zsírégető módszereket. Lehetséges, hogy minden nő fiókjában van még egy ilyen kazetta, csak a nosztalgia végett.

A férfiak örök kedvence: a miniszoknya. Ma is nagy divat, főleg a tinik körében, viszont már nem mintás harisnyával hordják, sőt van, hogy anélkül.

Az aranyos XXL pulcsik, amik egyrészt eltűntették az alakot, másrészt nagyon kényelmesek. Még ma is visszaköszön a boltokban, de visszafogottabb formában és nem valami őrült leggings-szel.

Amire mindenki mosolyogva emlékszik vissza, mikor Madonna ujjatlan, csipkés kesztyűje volt az etalon. Hiánycikk volt a boltokban miatta, és a lányok mindennap hordták. A rockerek imidzséhez is nagyon illett, mondjuk ők bőrből hordták. Ma már inkább a jelmezboltban lehet velük találkozni.

Fotók: www.liketotally80s.com