Jump to content

Legújabb esküvői trendek

2014. 04. 19. 15:44

Ha tavasz, akkor itt az esküvői szezon is. Elérkezettnek láttuk hát az időt, hogy mi is írjunk arról, hogyan újul meg álmaink fehér ruháinak divatja. Íme 2015 esküvői trendjei.

Az nem kérdés, hogy milyen színben is keresgéljünk ruhát, de maga a stílus, már egy keményebb dió. Többnyire csipkés, selyem vagy flitteres és kristályos ruhákkal találkozunk, de ebben az évben végre mertek kockáztatni, és más színt is belecsempésztek a kreációkba.

Amit érdemes tudni az esküvői kollekciókról, hogy mindig előtte egy évvel adják ki a következő év kreációit. Így nem túlzás tehát, hogy az esküvő szervezését valóban minimum egy évvel korábban kell elkezdeni, csak úgy, mint a ruha kiválasztását. A 2015-ös költeményeket már most megtekinthetjük.

A világ egyik legkeresettebb esküvői ruha tervezője, Vera Wang, akinek a ruhája minden lány álmában szerepel. Bár több ezer dollárba kerül egy ruha, egyszerűen megéri, mert olyan kreatív elemeket csempész bele a ruhákba, amikkel máshol nem igazán talál az ember.

Ebben az évben úgy döntött, hogy nem divatbemutató formájában fogja bemutatni legújabb kollekcióját, hanem vizuálisan, ami egy videóból és kampányfotókból áll. Bár a 2014-es kollekcióját már láthattuk, már a 2015-össel is előrukkolt. Maga a kollekció tele van Wang szokásos tüll szoknyáival és feminin körvonalaival, de most szokatlan anyagokat is használ, mint például furcsa mintájú hálókat. A kollekció a chic hősnőt próbálja prezentálni, és messze áll a romantikus, habcsókos csodáktól. Gondoljatok karcsú formákra, erőtlen hajra és összemaszatolt sminkre, amit fehér szempillákkal tettek igézővé.

Az estélyi ruhák másik nagy tervezője Oscar de la Renta, aki most a klasszikus eleganciára esküdött, esküvői kollekciójában. Ő egyébként nem csak esküvői ruhákat tervez, hanem gyönyörű estélyiket is.

Selyem organza, tüll, hímzett rétegekkel, és flitteres részletek voltak a meghatározók, ezen kívül vállat mutató, és nyakvonalban erős ruhák uralták a kollekció nagy részét. Olyan kiegészítőket használt fel, mint kristályos hajpántok, gyöngy nyakláncok és drámai fátyolok. A ruhákról rögtön a tündérmesék jutnak eszünkbe.

Fotók:

www.bridalmusings.com

www.oscardelarenta.com