Jump to content

Push-up melltartók: mi a valóság?

2014. 03. 19. 17:08

A push-up melltartó csodákra képes. Bár tisztában vagyunk vele, hogy korántsem néznek ki ennyire jól cicijeink, ha levesszük őket. Összegyűjtöttük a pro és kontra érveket.

Mi lányok gyakran nézünk tükörbe. Le sem tudjuk tagadni. És gyakran azt is elképzeljük, hogy mennyivel jobban néznénk ki, ha olyan testünk lenne, mint a Victoria’s Secret modelleknek. Sejtjük és tudjuk, hogy minden képet retusálnak, mégis bedőlünk az illúziónak.

Kétségtelen, hogy jó testük van, mert ez a munkájuk. Napi sok óra edzőterem, formában kell lenniük, értjük. De higgyétek el, egyiknek sincs olyan jó melle, mint a képeken. (Legalábbis nagyon ritkán.) Nekik is szükségük van egy két trükkre, hogy olyan mellük legyen, ami eladja a magazint.

Igen. Az első képen ugyanaz a modell van, mint az alatta lévőn. Csak ez utóbbi photoshop és push-up nélkül.

De nézzük, mit tudunk kihozni a hétköznapokból, vagyis mi szól mellette.

- Számunkra egyértelmű pozitívum, hogy sokkal nagyobbnak és formásabbnak tűnik a mellünk.
- Magabiztosabbnak, szebbnek érezzük tőle magunkat. Jobb csajként sétálunk az irodában, az utcán, nevetgélünk barátnőkkel.
- Számos olyan ruha van, ami jobban áll rajtunk, ha kicsit felturbózzuk a dekoltázsunkat. Ez tény, ezzel nem tudunk mit kezdeni. Jobban áll a trikó és az estélyi ruha is.


- A férfiaknak is többnyire bejön a nagyobb mell. Pont. A filmekben is azt látjuk, hogy ők is először a melleket figyelik meg a csajokon, miért ne lenne így a valóságban is. (Kivételt képez a popsi-rajongó kategória, de ebben most nem mélyedünk el.) Az első pillanatban nem a belső értékek számítanak, ez van.

Most lássuk az ellenérveket:

- Nem olcsó. Attól függetlenül, hogy ez a melltartó annyival tud többet, hogy egy párna van benne, bizony elkérik az árát. A válogatásnál mindjárt kétszer meggondoljuk, hogy tényleg szükségünk van-e rá.
- A másik ütős érv, hogy a férfiak 70%-a állítja, hogy nagyon lelombozó és megtévesztő, ha utána később lekerül a melltartó és kiderül, hogy a valóság...fele akkora sem. És ebben igazat kell adnunk. Olyat nem tudunk mutatni, ami nincs.

- Egészséges? Talán nem. Sok orvos állítja, hogy nem tesz jót a melleknek, ha túl sokat hordjuk őket. Egyszerűen nem ez az általános helyzetük, hogy valami tartja, szorítja őket.

Ha veszünk, milyet vegyünk?

Sokat számít a push-up hatása, hogy méretben jót választunk-e vagy nem. Bele kell nyúlnunk a pénztárcánkba ha valamibe beleszeretünk, de az eredmény nem marad el. Tezenis, H&M, Triumph, Intimissimi, Women’s Secret - mind remek lehet, de kérjük ki az eladók tanácsát az ideális darab kiválasztásához!

A mi nagy kedvencünk a Victoria’s Secret. Ha eltalálod a méreted, olyan, mintha rád öntötték volna,. Sokszor van náluk leárazás vagy akció, vagy, akkor kell őket megrohanni, mert amúgy viszonylag drága ott bevásárolni. Ha a legújabb kollekciók különleges darabjai között nézelődünk, találunk olyat, amiért 16 ezer dollárt is elkérnek. Magyarországon még nincs ilyen üzlet, de reméljük, pár éven belül ez is megváltozik.

 

(Fotók, forrás: www.vspressroom.com, aahintimates.wordpress.com, thefashionexplorer.blogspot.co.uk, www.bargainmoose.ca, www.dailymail.co.uk)