Jump to content

Ez egy McFries válltáska? Igen!

2014. 03. 18. 17:06

Moschino nagy meglepetést okozott új kollekciójával a milánói divathéten. A híres olasz divatház modelljei McDonald’s, Spongyabob és még egyéb márkákat mutattak be vicces, de stílusos módon.

Jeremy Scott angol divattervező lett nemrég a Moschino új kreatív igazgatója és most mutatta be első Moschino-nak tervezett kollekcióját. Mit is mondhatnánk, emlékezetes lett. A divathéten ez a kollekció volt az utolsó, aminek nyolc órakor kellett volna kezdődnie. De még 8.25-kor sem történt semmi, a fotósok már elkezdtek fütyülni és idegesek lenni. Katy Perry volt a sztárvendég, és még ő sem volt ott. A fotósok már a szokásos formában beálltak a kifutó végébe, ám fél órát kellett várniuk nehéz felszerelésükkel.

8.40 körül megjelent Rita Ora. A fotósok rávetették magukat, ezalatt 10 perc telt el.

Pár perccel 9 előtt megjelent Katy Perry is, nagy mosoly és integetés után végre ő is helyet foglalt.


A show remekül variálta a mekis termékek jól ismert skáláját. A McDonald’s mintázat piros és sárga anyagokból állt, mint maga a sültkrumpli doboza, egy nagy M betűvel még felismerhetővé téve. Olyan kreációk voltak, mint például McUniform, vagyis McEgyenruha vagy McNugget doboz táska. Egy másik táskafajta, sárga lánccal körbefont McFries válltáska.

Nem csak a híres hamburgerezővel kísérleteztek. A fináléban kijött egy modell, estélyi ruhában, mint egy hatalmas fodros Hershey’s csoki, vagy egy szárnyaló ruhában, a King of Beers márka mintája alapján.

Spongyabobnak külön része volt a kollekcióban, majd érkezett néhány régebbi időket felidéző Moschino fekete bőr kreáció is, arany dísszel ellátva.

A felvonulást sokan a fast-fashion gúnyolásaként értékelik, nagyon megosztott volt a fogadtatás. Valakinek egyáltalán nem tetszett a gúnyűzés, míg mások imádták és rögtön beszereztek pár darabot a kollekcióból. Nem hiszem, hogy a legnagyobb divatmagazinok tele lesznek mekis darabokkal, de az biztos, hogy történelmet írt a Moschino. Mit lehetne még hozzáfűzni? A divat bármire képes.

(Fotók: fashion.telegraph.co.uk, nitrolicious.com, rebelliveblog.com)