Jump to content

Újra divat a rövidhaj

2014. 03. 17. 17:08

Az előző év főleg az ombre hajakról szólt, de ez az év most a rövid hajé. Egyre több sztáron látjuk, hogy megvált hajzuhatagától és beújított egy merész vágással.

A rövidhaj láz nem most kezdődött, hanem már a 20-as években is hódított. A fekete tompa bob volt a trend, főleg a fiatal lányoknál. Maga a hajstílus állítólag F. Scott Fitzgerald-tól ered, aki írt egy rövid történetet róla ’Bernice Bobs Hair’ címmel. Egy szociálisan elszigetelt lányról szólt, aki „bob”-ra vágatott hajával igyekezett népszerűségre szert tenni és kitörni unalmas életéből.

Egyre több sztár szánja rá magát, hogy kitűnjön a többi közül, de persze nem feltétlenül álló jól mindenkinek. Ami igaz az igaz, legyünk is óvatosak, mert smink nélkül könnyen úgy fogunk kinézni, mint egy kisfiú.

Nézzük az elmúlt évek legjobb rövid hajait!
 

 

Carey Mulligan (2010): akinek le kellett vágnia a haját, mert egy festés után teljesen tönkre ment.
 



Winona Ryder (1997): Már kiskorában is rövid haja volt, ezért gyakran azt hitték, hogy fiú. De mikor újra rövidre vágta, szerencsére már nem volt ezzel problémája.

Anne Hathaway (2012): Ő már kreatívabban oldotta meg. A Les Miserables forgatása alatt, a filmben vágta le a haját. A szerepért Oscar-díjat kapott, szóval mondhatjuk, hogy megérte.

Michelle Williams (2013): Heath Ledger özvegye, a színészért vágatta le a haját. Egyik interjújában azt mondta; ’Az egyetlen férfi, aki szerette a rövid hajat, és egy emléke egy embernek, aki imádta.’ Odavagyunk ezért a mondatért.

Rooney Mara (2012): Aki a Girl, With the Dragon Tattoo debütáló filmje miatt vágatta le a haját.

Rihanna (2012): Az énekesnő majdnem minden hónapban megváltoztatja haját, így nála sem maradhatott ki a rövid haj.

Twiggy (1966): A máig mindenki által ismert modell arca, beleégett a történelembe, főleg ha divatról és hajviseletről beszélünk. Egyszerűen bájos, és gyönyörű.
 

Talán az egyik legemlékezetesebb Miley Cyrus volt, akinek gyönyörű hosszú barna haja volt, majd egy nap úgy döntött, hogy rövid és szőke lesz. Miley 2012-ben váltott hajat brutálisan, és el kell ismerni, hogy ez is remekül áll neki.

 

(Fotók: www.instyle.com, nymag.com, www.cnn.com)