Jump to content

Yves Saint Laurent film – Párizs és Berlin után Londonban

2014. 03. 15. 16:43

Március 21-én debütál Londonban Yves Saint Laurent-ról készült film Pierre Niney főszereplésével. A trailerben az pár másodperc is látható, ahogyan a fiatal tervező “bekarcsúsít” egy ruhát másodpercek alatt.

Megosztottak a filmkritikusok véleményei az eddigi bemutatók után. Egy tipikus életműbemutató film kiszámítható forgatókönvyét láthajuk - bár akik eddig keveset tudtak a dizájnerről azok számára érdekesek lehetnek egyes részletek.

A ötvenes évek Párizsában kezdődött az ifjú Saint Laurent karrierje, méghozzá Dior-nál. Nem kellett sok évet várnia, míg csodálatos karriert fut be: 1961-ben már saját divatházat alapít. A film végigkíséri pályája 20 évét, hamar csúcsra jutását és magánéleti nehészségeit egyaránt.

Ám a film talán túl nagy korszakot ölel fel, ezért elmélyedni egyes momentumokben nem enged, a néző már azonnal egy újabb jelenetben találja magát. A film igazi erőssége azonban maga a főszereplő, aki nem csupán azzal bizonyítja, hogy érdemes volt a szerepre, hogy valóban kiköpött mása a tervezőnek, hanem mimikájában, mozgásában, érzékenységében is közel hozza hozzánk személyét.

A filmet januárban mutatták be Franciországban, és most napokon belül Londonban is levetítik. Az Egyesült Államokban júniustól látható, a magyar mozik premier előzetes-listáján egyelőre nem található.

Film: http://www.youtube.com/watch?v=bXQoO9r_CuY

 

(Fotó: fashion.telegraph.co.uk)