Jump to content

Híznál 30 kilót egy filmszerepért?

2014. 03. 10. 19:51

Bizony vannak olyan sztárok, akik bevállalják. Vajon tényleg megéri kockáztatni testi egészségünket egy filmszerep kedvéért? Lássuk azokat a színészeket, akik ezt végig merték csinálni - akár többször is.

A mindenki által jól ismert Bridget Jones szerepért Renée Zellweger 14 kilót hízott, ráadásul kétszer is. De a végén megérte, hiszen hatalmas világsiker lett a duci szőke szerelmi kalandjaiból. A színésznő később azonban elismerte, hogy nagyon megszenvedett azért, hogy visszakapja régi alakját. Annyira, hogy átesett a ló másik oldalára, és betegesen lefogyott, amire valószínűleg a házassága is ráment.

A másik nagy átalakulást, a nemrég díjazott Jared Leto produkálta, aki a Chapter 27 film kedvéért hízott meg, hogy John Lennon gyilkosát, Mark David Chapmant alakítsa. Az átalakulás sikeres volt, szinte teljesen felismerhetetlenné vált az amúgy igen jóképű Jared. Saját bevallása szerint nagyon élvezte a hízást, hiszen az sok-sok evéssel járt. Állítólag az olívaolajos olvasztott fagyi volt a kedvence... Azt már kevésbé élvezte, hogy a hatalmas súlygyarapodás annyira megviselte szervezetét, hogy szinte alig tudott járni.

Matt Damon a 2009-es Az informátor! kedvéért hízott. Szintén tizennégy kilogramm körüli súlyt szedett fel, szinte alig lehetett meglátni benne az egykori cuki Will Huntingot. Egyébként Matt akár a nagy fogyásos részben is szerepelhetett volna, ugyanis egy korai filmjéért, A bátrak igazságáért majd' húsz kilótól szabadult meg. A drasztikus fogyásnak egészségügyi következményei is lettek, sokáig gyógyszeres kezelésre szorult.

A legdrasztikusabb átváltozást, amit már korábban is említettünk, Christian Bale követte el. „A gépész” című film kedvéért közel 30 kilót fogyott, amelyben egy skizofrén gépészt játszik. Bale 54 kilóra és csontsoványra fogyott, de rögtön ezután a 2005-ös "Batman - Kezdődik!" címszerepéért 45 kiló izmot kellett magára szednie záros határidőn belül. Az átalakulás ekkor is sikerült és a dietetikusok intelme ellenére szerencsére megúszta minden baj és egészségkárosodás nélkül a nem mindennapi átváltozást.

A színész szakma bizony nem könnyű. Szokták mondani: „van az a pénz...” Aki igazán elhivatott a szakmája iránt az bármire képes, amit a képek is bizonyítanak. Az már csak utána derül ki, hogy megérte-e, és nincs-e utána maradandó károsodás.

 

(Fotók: www.posh24.com, heddmagazine.co, collegecandy.com, www.listal.com/list/going-skinny, s660.photobucket.com)