Jump to content

Szex és New York 3?

2014. 03. 05. 14:41

Igen csajok, jól olvassátok, elképzelhető, hogy lesz harmadik rész, mivel Michael Patrick King elismerte, hogy van még egy elmondatlan sztori Carrie-ről és a Csajokról.

Hat évad Carrie, Samantha, Charlotte és Miranda kalandjairól az HBO-n és két filmadaptáció után még mindig van mit a közönség elé tárni. A sorozatot 1998-ban kezdték el adni az HBO-n és töretlen sikerrel került bele az évszázad ikonikus és ráadásul divatos sorozatai közé. Ma már talán nincs olyan ember a Földön, aki ne tudná, hogy miről is van szó.

Maga a sorozat ötlete Candace Bushnell „Carrie naplója” című könyve alapján született. Bár a könyvtől jelentősen eltér a sorozat, a gyökere valójában ugyanaz: Carrie Bradshaw élete íróként és ügyes-bajos barátnőinek szerelmi élete, kalandok, lelki tusák, viccesen és életszagúan. A könyvet nem feltétlenül ajánlanám 25 év felettieknek, mert tulajdonképpen ez egy tini könyv, de ezért bele lehet olvasni.

10 érdekesség a sorozatról:

- Abban a részben, mikor Carrie és barátnői elmennek Los Angelesbe egy hétvégére, Matthew McConaughey is megjelenik egy epizód erejéig. Azt a szerepet eredetileg Alec Baldwin-nak szánták, de ő nem vállalta.
- És még Matthew előtt is volt egy lehetőség George Clooney személyében, de annak ellenére, hogy ő belement volna, sajnos túl elfoglalt volt.
- Tudtátok, hogy a főszereplők, így Carrie, Samantha, Charlotte, Miranda és Big lakását egytől egyig megtervezték a stúdióban? Minden apró részletét kitalálták.


- 2012 márciusában Carrie lakását, ami a Greenwich Village-ben található Manhattanben, kemény 9 millió dollárért adták el, ami kb. 2 milliárd forintot ér.
- Az első részben Vivienne Westwood-tól kapott ajándékba egy esküvői ruhát Carrie, és egy levél is hozzá volt csatolva. A levelet tényleg a tervező írta, ami a filmben is látható.


- A szerzői jogok miatt, a sorozat alkotója, Darren Star, az írónak 50 ezer dollárt fizetett. A sorozat világsikerét nézve, az összeg csak alkunak tűnik.
- Gondolkoztatok el már valaha azon, hogy a négy csaj közül Carrie volt az egyetlen, akit soha nem láttunk felső nélkül? Na ez azért van, mert egy külön záradék volt SJP szerződésében, miszerint nem vetkőzik a sorozat kedvéért.
- Cynthia Nixon, aki a sorozatban Miranda-t játssza eredetileg szőke hajú. Csak a sorozat miatt festette be vörösre haját.
- Két jelenetet vettek fel a sorozat nyitó jelenetéhez, két különböző ruhával, de végül a babarózsaszín szoknya lett a választás. És a mindenki által jól ismert tütü, nem több, mint 5 dollárba került.


- És ami a legmeglepőbb, hogy Kim Cattral az elején nem akarta eljátszani Samantha szerepét. Csomó rábeszélés és meggyőzés után belement a végén. És ahogy mondani szokták, a többi már történelem.

Ahogy a 6 évadot és a filmeket is Michael Patrick King segítségével készítették el, úgy a harmadik is jó kezekben lesz (ha egyáltalán lesz). Sarah Jessica Parker indította el a pletykát, mikor a januári InStyle magazinnak arról nyilatkozott, hogy szerinte van még mit a közönségnek elmesélni.

„A szerencse abban, hogy dolgoztam a két filmadaptáción az, hogy a történet annyira hasonlított a közönség mindennapi életéhez, hogy a jól kitalált karaktereknél még mindig megkérdezhették, hogy tulajdonképpen hol is tartanak az életükben?” – mondja King, hozzáadva, hogy az HBO-n még mindig fut a sorozat, néha alternatív programként is, mint például a Super Bowl előtt.

Szóval hölgyeim szorítsunk és hátha a jövőben még egyszer utoljára beülhetünk a moziba, hogy szurkolhassunk a csajoknak és nevessünk egy jót.

 

 

http://www.episodegenerator.com/sex-and-the-city
http://likes.com/fashion/10-little-known-facts-about-sex-and-the-city?page=3