Jump to content

Top legszebb ruhák az Oscar gálán

2014. 03. 03. 20:19

Vasárnap tartották a 86. Oscar díjátadót Los Angeles-ben, ahol azon kívül, hogy ki nyeri el az aranyszobrocskát, utána rögtön a felvonuló ruhák kapják a második legnagyobb figyelmet. Ez idén sem volt másképp. Összességében voltak tökéletes választások, de voltak olyan sztárok, akiktől többet vártunk volna.

A díjátadót Ellen DeGeneres vezette (amerikai talkshow-t vezet nagy sikerrel, már több éve), és a kritikusok szerint nagyon vontatottra sikeredett, ráadásul alig volt emlékezetes poénja a műsorvezetőnek.

De nézzük inkább a ruhákat. Mindenki, aki számít ott volt. Az est legszebb párjai kétségtelenül Brad Pitt és Angelina Jolie, Matthew McCounaughey és felesége voltak. A vörös szőnyeges felvonulás az egyik legfontosabb része a gálának. Külön másfél órát szánnak rá. Ilyenkor minden jelöltről több ezer fotó készül és rá 2 percre már az interneten látjuk őket viszont.

Kezdjük a női nyertesekkel. A legjobb női szereplő díjat Cate Blanchett kapta. Armani Privé ruhája Swarovski kristályokkal kirakott krémszínű álom volt, ízléses Chopard fülbevalóval dobta fel ruháját.

A legkellemesebb meglepetés Lupita Nyong’o égkék estélyije volt. A színésznő nyerte a legjobb mellékszereplő díjat mellesleg. Egyszerűen gyönyörűen nézett ki, és nagyon jól passzolt bőrtónusához Prada ruhája. Több stylist szerint a hajpánt nem kellett volna egyébként, de mindenkit levett a lábáról. (Kicsit olyan Hamupipőkés beütése van a hajpántjának.)

Jennifer Lawrence Christian Dior ruhában jelent meg, ami nagy meglepetést nem okozott, viszont érettebb külsőt adott a hóbortos színésznőnek. Szexi vörös színt választott, hozzá gyémánt nyakláncot, ami kihangsúlyozta nyakát. Hozta szokásos formáját.

Ebben az évben Sandra Bullock végre szerencsésen választott egy éjkék színű Alexander McQueen estélyit, gyémánt hajcsattal felspékelve. Tényleg lenyűgözően festett.

És a híres álompár, Angelina Jolie is ott volt a rendezvényen, a kicsit furán rövidre nyírt frizurás Brad Pittel karöltve. A színásznő egy merész dekoltázsú Elie Saab ruhát választott, ami bátran megmutatta mellének vonalait, amik mint tudjuk nemrég szép nagyra sikerültek. Bizton állíthatjuk, hogy ragyogtak a boldogságtól, de miért is ne, hiszen csak elég rájuk nézni.

Lady Gaga is odatette magát, pedig neki nem sok köze van a filmiparhoz. Atelier Versace ruhája kiemelte vonalait és furcsa módon most kifinomult szettben vonult végig. Haja régi hollywood-i módon volt feltupírozva, egy sállal feldobva.

Julia Roberts általában minden évben valahogy a mellét is megmutatta, de ez most másképp volt szerencsére. Egy gyönyörű csipke estélyiben láthattuk, tervezője Givenchy - egy Haute Couture darab, kézzel készítették. Amennyire részletezett ruhája, annyira nem tűnt erőltetettnek az egész ruha összhatása.

A mi kedvencünk Naomi Watts szerelése volt, mert egyszerűen tündökölt ruhájában és a haját is nagyon eltalálták. Ő Calvin Klein Collection-ből választott egy fehér ruhát, Bulgari retiküllel. A piros rúzzsal pedig megoldotta, hogy ne tűnjön túl jókislányosnak.

+1 Egyetlen férfi jelölt, aki elütött a többitől és érdemes megjegyezni, az Pharrell Williams, aki rövidnadrágos öltönyben jelent meg. Őt a Gru 2 „Happy” betétdala miatt jelölték és öltönyével magára vonzotta a figyelmet. De mindenki elismerte, hogy nagyon stílusosan nézett ki, attól függetlenül, hogy nem illik ilyen nadrágban megjelenni egy elit rendezvényen.

Fotók:

www.harpersbazaar.com, www.hollywoodreporter.com, www.reveal.co.uk, www.justjared.com, www.theguardian.com és www.ctvnews.ca