Jump to content

Bőrradír - a sima, szép bőrért

2014. 02. 27. 08:26

„Dogozik a bőrradír, mindenkinek jó a hír, tisztít, szépít, sok gyógyír – Milla duó bőrradír.” - bizonyára még sokan emlékszünk erre a retroreklámra. Szerencsére ma már egészen más helyzetben vagyunk, mint akkoriban, sokféle módszerből és termékből választhatunk, ha meg akarjuk újítani bőrünket tavasz előtt.

Tinédzser kortól felfelé mindenkinek szüksége van radírozásra. Nem csak nekünk, de a bőrünknek is szüksége van a tavaszi felfrissülésre. Sokan keresnek meg azzal, hogy tél végére nagyon szárazzá és fakóvá vált a bőrük, arról nem is beszélve, hogy a bőrproblémák, miteszerek nehezebben ürülve beágyazódhatnak. Minden héten egyszer javaslom a bőrradíros tisztítást, amikor a felhalmozódott szaruréteget eltávolítjuk. Ilyenkor fellélegzik a bőrünk.

Nemcsak szebb és üdébb bőrképet kapunk, hanem a ránctalanításért is teszünk. Radír hiányában a megvastagodott bőr miatt a hatóanyagos krémek csak a felszínig jutnak el, nem tudnak jól felszívódni és így a hatásukat sem tudják jól kifejteni.Radírozás alkalmával eltávolítjuk az elhalt szarusejteket, javítjuk a vérkeringést, ezáltal az anyagcserét, eredménye a szép, sima, üde, hamvas arcbőr lesz.

Használhatunk otthon készített radírt: ehhez csak összekeverünk olívaolajat, mézet, kis tengeri sót, teafaolajat, vagy cukrot. Pár percig finom, körkörös mozdulattal vagy kefével átmasszírozzuk vele az arcbőrt. Használhatunk drogériában vagy kozmetikában vásárolt radírt (bőrtípusnak megfelelőt speciális esetben).

A dörzsis mechanikai radírok a legelterjedtebbek. Gyorsan, hatékonyan lehet őket használni. Választhatjuk az AHA savas bőrhámlasztókat is, de ez esetben mindenképpen kérjük szakember tanácsát. Fontos a radír után a tonikhasználat és a bőrtípusnak megfelelő táplálás vagy hidratálás, akár gyakrabban is, hogy a jó időre előkészítsük a bőrt. Radírt érdemes nemcsak az arcra, hanem az egész testre használni. Egyedül a szem körüli sima bőrrészt hagyjuk ki.

Áldozzunk minden héten legalább öt percet a sima bőrért, meghálálja!

Szabó Anikó (a.kozmetika)

(Kép: pinterest)