Jump to content

Így lesznek tiszták a sminkecseteid

2014. 02. 05. 12:00

A jó minőségű sminkecsetre előbb-utóbb rászánjuk magukat, hiszen viszonylag drága áruk mellett hosszú távon használjuk őket. Ehhez viszont fontos, hogy megfelelően tisztítsuk, amikor szükséges.

Nem csak az ecsetek védelmében érdemes néhány percet szánni a tisztításra, ápolásra. Sokkal szebben tudunk dolgozni tiszta ecsettel, ami nincs tele sminkmaradványokkal. A sűrű szálak között baktériumok telepedhetnek meg, amelyek jelentősen hozzájárulhatnak pattanások kialakulásához. Ezek a baktériumok sminktermékeinkbe is bekerülhetnek, így azok hamarabb mennek tönkre. Szóval, az a pár perc tisztításra fordított idő igen csak sok téren megtérülő befektetésnek bizonyul.

\"\"

Most két olyan hozzávalót mutatunk, mellyel bátran moshatjuk bármelyik ecsetünk. Érdemes kéthetente nekiállni, aki viszont nem sminkel minden nap, annak két- vagy háromhavonta elegendő.

Szükséges hozzá babasampon és gyógyszertárban kapható alkohol. Egy műanyag tálkába tegyünk langyos vizet (nem kell sok, épp csak annyi, hogy az ecsetek szőrét ellepje). Adjunk hozzá kb. 2 evőkanál babasampont és egy kevéske alkoholt. Az alkohol segít lebontani a különböző olajos és krémes maradványokat, de vigyázzunk vele, tényleg csak keveset szabad használni belőle, mert száríthatja a természetes szálakat.

\"\"

\"\"

Keverjük addig, amíg hab jelenik meg a tetején.

\"\"

Ekkor tegyük bele az ecseteket, itt pihenhetnek, ázhatnak rövid ideig (csupán pár perc).

\"\"

Végül folyó víz alatt öblítsük tisztára az ecseteket, szigorúan lefelé tartva, nehogy a víz befolyjon a szálakat rögzítő ragasztóig és feloldja azt.

\"\"

Tegyük törölközőre, és hagyjuk teljesen megszáradni. Soha ne szárítsuk az ecsetek fejét hajszárítóval, mert az tönkreteszi formájukat. Állítva sem szabad fejjel felfelé, mert akkor a víz fellazíthatja a ragasztót, amitől a szálak kihullanak. Ha például este mossuk ki az ecseteket, akkor tegyük törölközőre, reggel pedig már használhatjuk is. Bónuszként se baktérium, se sminkmaradvány, viszont finom babasampon illat.

\"\"

Alkohol helyett lehet teafaolajat is használni, ami szintén fertőtlenítő hatású. Akkor az alkohol helyett fél teáskanálnyi teafaolajat adjunk a langyos-samponos vízhez, és abban fürdessük meg az ecseteket.

Megéri a ráfordított időt, hiszen fürdés után teljesen újjászületnek az ecsetek.

Forrás: wakeupformakeup.com