Jump to content

Gyömbéres méregtelenítő fürdő és testradír

2014. 01. 15. 06:00

Vannak esték, amikor legszívesebben elmerülnénk egy kád meleg vízben! A meleg fürdő már önmagában is jótékony hatású, amit kiegészíthetünk akár méregtelenítéssel. Ezzel támogatjuk szervezetünk tisztulását, az izmok ellazulását, ráadásul immunerősítő hatása jól jön a megfázásos időszakban.

Két összetevő szerepel a következő méregtelenítő receptekben. Egyik az Epson só, ami abban különbözik a hagyományos sóktól, hogy ez egy természetesen előforduló tiszta magnézium- és szulfáttartalmú vegyület. Hatóanyagai felerősítik a test méregtelenítő funkcióit, így nem érdemes más sóval készíteni a recepteket. Az Epsom só képes a testből a sót és a káros anyagokat kiválasztani, helyükre pedig beengedi a magnéziumot és a szulfátokat. A másik összetevő a gyömbér, ami megemeli hőmérsékletünk, ezáltal gyorsabban kiizzadjuk a különböző toxinokat.

Gyömbéres méregtelenítő testradír

A fürdő előtt ezzel a testradírral készíthetjük elő bőrünk a méregtelenítésre.

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál friss gyömbér
  • ½ csésze Epsom só
  • 1 evőkanál citromlé

Hámozzuk meg és vágjuk apróbb darabokra a gyömbért. Tegyük a sóval együtt konyhai darálóba, és őröljük össze a gyömbért a sóval. Öntsük ki egy tálba az elegyet és keverjük hozzá a citromlevet. Vegyünk diónyi adagot a kezünkbe és kezdjük a lábunkkal alulról felfelé a masszírozást. Finoman dörzsöljük bőrünkön és élvezzük a friss gyömbér illatát.

 

Gyömbéres-mustáros méregtelenítő fürdő

Méregtelenítő fürdő esetén a víz olyan meleg legyen, amilyet el tudunk viselni. A meleg víz izomlazító hatása sportolás után is jól jön, izomláz megelőzésére pedig kiváló.

Hozzávalók:

  • 2 csésze Epsom só
  • ¼ csésze reszelt gyömbér
  • ¼ csésze szódabikarbóna
  • ¼ csésze mustárpor

Keverjük össze a hozzávalókat és öntsük fürdővizünkhöz. Merüljünk el a forró vízben fél órára. Fürdő előtt, ha iszunk egy bögre gyömbér teát, még inkább fokozhatjuk a méregtelenítő hatást.

Forrás: www.henryhappened.com