Hozzávalók:
1 kis piros kaliforniai paprika
1 szál zellerszár
1 csokor friss koriander
15 dkg cheddar sajt
20 dkg krémsajt
5 dkg majonéz
2 teáskanál édes nemes paprika
0,5 teáskanál őrölt kömény
zöld Tabasco szósz
csipetnyi só
Vágjuk négyfelé a paprikát és grillsütőn, vagy normál sütőben, tepsiben lefordítva hevítsük addig, amíg a héj buborékos lesz. Ekkor kész vagyunk, húzzuk le a héját és kihűlés után botmixerrel turmixoljuk össze a sóval. Reszeljük le a sajtot, és adjuk a krémsajthoz, keverjük össze alaposan. Adjuk a sajtmasszához a friss, apróra vágott fűszereket, majd a majonézt, szószt, piros paprikát és a paprikamasszát, valamint az apró kockára vágott zellerszárat. Kanállal keverjük össze alaposan. A friss kenyérszeleteket kenjük meg kb. 1 centiméter vastagon, majd éles késsel (hogy ne nyomódjon ki a szendvicskrém) vágjuk le a széleket és vágjuk formára, téglalapokra vagy háromszögre. Ízlésesen helyezzük a tálra, kínáljunk mellé zellerszárat. Gyors vacsora, vendégváró, reggeli, aminek csak szeretnénk.
(fotó: thechurchcook.blogspot.com)