Jump to content

Camembert sajtos szendvics körte és zellersalátával

2014. 08. 24. 14:45

A nyárvég közeledtével ajánlunk egy kicsit őszbe hajló ízvilággal, könnyen elkészíthető eledelt. A szendvics, amelyen a körte és a sajt jól kiegészítik egymást, míg a pároshoz frissítő harmadik résztvevőként csatlakozik a zeller.

A szendvics mindig tökéletes megoldás. Jól jön a betoppanó vendégek megkínálásakor. Dönthetünk mellette a rohanós hétköznapok vacsorái alkalmával. Tálalhatjuk ráérős hétvégi reggeleken.

Mai ajánlatunk elkészítése roppant egyszerű, a hozzávalók bárhol beszerezhetők:

A salátához:

1 db körte

3-4 zellerszár és petrezselyem

A dresszinghez:

1 evőkanál tárkonyecet

0,5 dl almalé

2 evőkanál méz

1 evőkanál napraforgó olaj

A szendvics alaphoz:

4 szelet barna kenyér

20 dkg Camembert sajt

vaj a kenéshez

csipetnyi só és bors (frissen őrölt igazán illatossá varázsol)

Készítsük el a salátát: vágjuk közel egyforma apró kockára zellerszárat és a hámozatlan, magházától megszabadított körtét. A dresszinghez keverjük össze a hozzávalókat, majd adjuk hozzá a sót és az apróra vágott petrezselymet. Borítsuk az előkészített alaphoz és keverjük óvatosan össze salátává. Pirítsuk meg enyhén a barna kenyér szeleteket. Kis hűlés után vajazzuk és fektessük rá a felszeletelt Camembert sajtot, majd tepsibe helyezett sütőpapíron elhelyezve készítsük el a melegszendvicset, olvasszuk, grillezzük rá a sajtot. Amint kész, helyezzük tányérra a szendvicseket, szórjuk meg a borssal majd kanalazzuk a tetejére a friss salátát.

Jó étvágyat kívánunk!

(fotó: valentinas-kochbuch.de)