Jump to content

Húsmentes egytálétel

2014. 08. 30. 12:15

A grillszezon vége és az ősz közeledte megengedi, hogy ezúttal egy könnyed egytálételre hívjuk fel a figyelmet. A zöldborsópüré tojással és hagymakarikával éppen az az étel, ami megtöri a nyári salátákban dúskáló lakmározások egyhangúságát anélkül, hogy megterhelné a gyomrunkat.

Már aki, bírja a hagymát, annak mindenképp kedvére lesz ez a német gasztronómiát idéző eledel. A hozzávalók beszerzése ugyan néha mirelit területre kanyarodik, mégis előszeretettel ajánljuk egész évre.

Hozzávalók (4 főre):

fél kg borsó

fél kg burgonya

1 fej vöröshagyma

4 dkg vaj

1 evőkanál olaj

só (ízlés szerint)

6-8 dl leveslé (zöldségleves vagy húsleves)

Feltét:

8 tojás

2 fej vöröshagyma

panírozáshoz: 1 evőkanál liszt, 1 tojás, zsemlemorzsa

olaj a sütéshez

Hámozzuk meg a burgonyát és daraboljuk fel. Tisztítsuk meg a hagymát, apró kockákra vágva kezdjük fonnyasztani a vaj-olaj kombón majd forgassuk bele a borsót és a burgonyát, pár perc elteltével öntsük fel a leveslével, vagy vízzel (ekkor adhatunk hozzá természetes ételízesítőt). Éppen csak lepje el a lé a zöldségeket, sózzuk, majd amikor megpuhult és a lé egy része is elfőtt burgonyanyomóval törjük össze a zöldségeket darabos-püré állagúra. Fedjük le, hogy ne hűljön ki.

A hagymát tisztítás után karikázzuk fel, majd panírozzuk liszt - tejjel felvert tojás – zsemlemorzsa hármasában és süssük meg aranybarnára az olajban, majd csöpögtessük le.

Főzzük meg a tojást, forró sós vízben 5 percig, majd hideg vízbe hűtsük és pucoljuk meg. A belseje kissé lágy.

Ahhoz, hogy nagyjából egyszerre készüljenek el, ajánljuk a párhuzamos munkálatot, így megfelelő hőmérséklettel tálalható ez húsmentes, üde étel. Jó étvágyat kívánunk!

(fotó: kochbuchecke.de)